hyperMILL Manuel Sıfırlamada Shift+S Kısayolu Ne İşe Yarar?

hyperMILL ‘de manuel sıfırlama ile ilgili olarak daha önce bir makale yayınlamıştık. Öncelikle ilgili makaleyi ziyaret ederek incelemenizi tavsiye ederiz. Bu makalemizde ise aynı operasyonu çok daha hızlı ve basit şekilde yapabileceğiz bir yoldan bahsedeceğiz.

Parça üzerindeki düzlemsel alana sağ tık yapıp, klavyeden Shift+S tuşlarına bastığımız anda On Face menüsü ekrana açılacaktır. Bu ekrana Apply ve OK denildikten sonra sıfır noktası seçilen düzlem üzerine otomatik olarak atanacaktır. Bu noktadan sonra sıfır noktasını parça merkezine yerleştirmek gerekir.

Analysis sekmesi ile Create Bounding Box sekmesi açılır ve ekrandaki görselde görüleceği üzere sekme onaylanır. Onay sonrası klavyeden ‘’L’’ (Line) tuşu ile görüleceği üzere köşeden köşeye bir çizgi çekilir ve koordinat sistemi parçanın ortasına yerleştirilir. Bu kısımdan sonra oluşturulan koordinat sistemi tanımlanmalıdır. Bunun için Jobs menüsü altında sağ tık ile açılan menüde New ve Jobs List sekmelerine geçiş yapılmalıdır.

Açılan menüde Name kısmında sıfır noktasına yeni bir isim verip, NCS kısmına gelinip ilgili icon’a tıklanır ve gelen menüde OK ile onaylanır. Gelen menüde 3 Point’e tıklanır ki bu kısımdan x ve y koordinatlarının yönünü belirlemek gerekmektedir.

3 Point’e tıklama sonrası parça üzerinde ki 3 nokta belirtmek gerekir. Burada 1 numaralı merkezi  sabit olarak belirleyip (Z merkezi) x yönü için 2 numaralı köşe ve y yönü içinde 3 numaralı köşeye tıklanması gerekmektedir. Bu işlemlerin sonucunda sıfırlamamız tamamlanmış olur.

hyperMILL hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/urunler/hypermill adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan diğer hyperMILL ve işleme çözümleri hakkındaki makaleleri inceleyebilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir