5 Eksen Tezgahlarda Öngörülebilir ve Optimize Hareketler

5 Eksen tezgahlarınızda daha öngörülebilir ve optimize edilmiş hareketler sağlamak ister misiniz? hyperMILL’in 5X Rapid Mod seçeneği ile herhangi bir sürpriz yaşamadan, en iyi optimizasyonla çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

hyperMILL içerisinde birçok takımyolu, postprocessor optimizasyonu seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz tezgah geçiş hareketlerini daha yumuşak, daha hızlı ve daha öngörülebilir olarak bizlere sunan 5X Rapid Mod seçeneğidir. Job List penceresinde, Postprocessor sekmesinde yer alan 5x Rapid Mod seçeneği ile tezgah yapınıza uygun işlemler gerçekleştirebilir, aynı zamanda da interpolasyona olanak sağlayarak geçiş hareketlerinizi optimize edebilirsiniz.

Burada önemli olan nokta ise Z ekseninizin tablanıza olan oryantasyonudur. NCS Z ekseni tablanın dönüş eksenine paralel değilse, “Standart” seçeneğini kullanmanız geçişlerde daha optimize hareketler sunarken, NCS Z ekseni eğer tabla dönüş eksenine paralel ise “Optimised” seçeneği kullanmak tezgahınızın minimum c ekseni hareketi ile daha yumuşak çalışmasına olanak sağlamaktadır.

Standard seçeneği daha büyük bir daire interpolasyonu ile birlikte geçiş hareketlerinde 4. ve 5. eksenin daha fazla hareket etmesini sağlar. Optimised ise daha fazla hareket etmeyi önleyerek tezgah hareketlerini minimize eder ve tezgahı yormadan işlem yapabilmemize olanak sağlar.

hyperMILL’in üstün CAM yetenekleri hakkında daha fazla bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca blog üzerinde yer alan diğer CAM ve hyperMILL hakkındaki makaleleri de incelemenizi tavsiye ederiz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir