SOLIDWORKS Plastik Analiz ile Kaplama Analizinin Yapılması

Plastik, birden fazla malzemeden yapılmış tek bir parça oluşturmak için metal veya başka bir plastik üzerine enjekte edilebilir.  Bu “Kaplama” olarak bilinen bir süreçtir. Bu çalışmamızda plastik kalıplanmış bakır ekleri simüle edeceğiz. Öncelikle kaplama nedir? sorusuna yanıt vererek giriş yapalım.

Kaplama nedir?

Kalıplama, Erimiş plastiğin bir veya daha fazla bileşen üzerine kalıplandığı bir işlemdir. Genellikle metal veya plastikten yapılır, ancak pratikle diğer malzemeler kalıplanabilir.

Ayrıca, kalıp kapanmadan önce boşluk içinde düzgün bir şekilde konumlandırılmalarını sağlamak için ekler genellikle robotik bir kol yardımıyla yerleştirilir. Daha sonra kalıp kapatılır ve boşluğa ve eklerin üzerine erimiş plastik enjekte edilir. Daha sonra parça çıkarılır ve işlem tekrarlanır. Şimdi SOLIDWORKS Simulation ile analiz adımlarına geçebiliriz.

Analiz Adımları

İlk olarak “katı” mesh tanımlaması gerçekleştirilecektir.

Inserts olarak tanımlayacağız. Kavite gövdesini gizleyerek başlayacağız. Malzeme olarak Cooper Alloys malzeme tanımlanacaktır.

İlgili kısımlara aşağıdaki malzemeler tanımlanacaktır.

Dolum için gerekli sınır şartları

Parça Başlangıç Sıcaklığını Ekle’ye tıklayın ve 20 girin. Bu, pimler kalıba yerleştirildiğinde ilk sıcaklıklarının 20 °C olacağı anlamına gelir.

Enjeksiyon noktası olarak;

Sisteme Mesh tanımlaması yapılacaktır.

Akış ve ütüleme Analizi yürütülecektir. Analizi çalıştırdığımıza göre, Doldurma Süresini analiz edeceğiz ve Dolum grafiklerinin sonundaki sıcaklık bkz.

Erimiş plastiğin pimlerin etrafındaki boşluğu nasıl doldurduğunu gözlemleyeceğiz. Doldurma Süresi seçiliyken, Isosurface’e tıklayın.

Doldurma Sonundaki Sıcaklık grafiğini gözlemleyeceğiz. Model içindeki sıcaklık dağılımını görmemize izin verir.

SOLIDWORKS Simulation hakkında hazırladığımız diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca SOLIDWORKS Simulation hakkında sorularınız için https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir