Markforged Metal X ile 3 Boyutlu Yazıcıda Bakır Yazdırmak

Bakır, yüksek termal ve elektriksel iletkenlik gerektiren alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bakır denildiğinde imalatçıların ilk olarak akıllarına düşük sertlik derecesi gelecektir. Düşük sertlik derecesi işlemeyi zorlaştıran önemli bir etkendir. 3B yazıcı teknoloji açısından düşünüldüğünde de işler pek iç açıcı değildir. Çünkü metal tozunu kaynaştırmak için kullanılan DMSL (Doğrudan Metal Lazer Sinterleme), 3B Yazıcı için sorunlu olan yüksek yansıtma özelliğine sahiptir. Ancak Metal X bu konuda kusursuz çözüm sunuyor. Metal X ile saf bakır malzemeleri basabilirsiniz!

Markforged Metal X teknolojisi, diğer metallerde uyguladığı gibi bakır malzemelerde de sorunsuz baskı alınmasını sağlar. Havadaki metal tozlarına karşı herhangi bir önlem almayı gerektirmeksizin Bakır basmak mümkün. Bu da elbette ki kullanıcılar için işlenmesi zor olabilecek parçaların rahatlıkla imal edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca imalat için dış kaynak gerekmeksizin parçanın tamamlanması ciddi derecede teslim süresini azaltacaktır.

Metal X %98 yoğunlukta olan katı parçaları basabilir. Bu, işlenmiş Bakır parçalarla karşılaştırılabilir tutarlı performansa yol açar. Ağırlık önemliyse, Metal X yine de dolgulu bakır parçalar üretebilir. Bu, geleneksel işleme ile zaten imkansız olurdu. Buradaki en önemli nokta, Metal X ‘de bakır basmak için herhangi bir donanımsal değişikliğe gerek olmamasıdır. Diğer metallerde olduğu gibi Metal X yazıcınızı kullanabilirsiniz.

Isı emiciler ve baralardan özel kaynak saplarına kadar, artık bakır bileşenleri üretme yöntemleri yeniden keşfedebilir. Markforged, karmaşık dahili soğutma kanallarına sahip parçaları yazdırmayı bile deniyor. Maliyeti düşürmek, tutarlılığı artırmak ve zayıf noktalardan kurtulmak için sert lehimli veya kaynaklı montajları ortadan kaldırın.

Markforged teknolojisi ve Metal X yetenekleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bize https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca blog üzerinde yer alan 3D Printer hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir