Dunlop Markforged ile Takım ve Yedek Parçaları 3 Boyutlu Yazdırıyor

Mark Statham, şirkette bir darboğaz olmasından bıkmıştı. Çok uzun bir süre, Dunlop Systems and Components‘de ki yedek parça ve bakım ekibi, eski makineler veya bozuk aletlere yedek parçalar yapmak için uğraşıyorlardı. Parçaları kalıcı olarak yapamazlarsa, onları üçüncü şahıslara gönderiyor ve geri almak için haftalarca beklemeleri gerekiyordu. Buda  işlerin yavaşlamasına neden oluyordu. Üretim ve mühendislik müdürü olarak, bir çözüm bulmak Mark’a kalmıştı!

Mark’ın müşterileri, çoğu zaman parçalar üzerinde küçük bir değişiklik yapmasını istiyordu, bu tam bir yeniden tasarıma neden oluyordu. Parçaların gelmesi için her seferinde iki veya üç hafta beklemekteydi ve bu da iş planında önemli gecikmelere neden oluyordu. Bu nedenle Mark, ekibe bir 3D yazıcı ekleme fikri önerildiğinde bu fırsatı değerlendirdi. Markforged tarafından düzenlenen bir konuşmaya gitti ve sürekli fiber takviyeyi güçlü, sağlam takımlar üretmek için kullanabileceğini fark etti. Mark, “Çok açık fikirli davrandım ve yazıcıların neler yapabileceğini görür görmez neden kendi parçalarımızı yapamıyoruz?” diye düşündüm, dedi. Aynı gün müdürüne gitti ve ona Markforged masaüstü yazıcının yeteneklerini anlattı.

“Elimizde olduğundan beri asla geriye bakmadık. Bu şimdiye kadar satın aldığımız en iyi şey. Dürüst olmak gerekirse daha önce satın almalıydım. ” – Mark Statham, Üretim ve Mühendislik Müdürü, Dunlop Systems and Components.

Yazıcının uygun olup olmadığını belirlemek için bir inceleme yapıldıktan sonra, Dunlop Systems and Components, Markforged’tan kompozit masaüstü serisi yazıcıyı satın aldı.Bu duruma çok sevinen Mark Statham “Dürüst olacağım, atölyeye uzun zaman sonra yapılan ilk yatırımdı” dedi. Daha önce, yapılan herhangi bir prototip takım sadece bir defalıktı ve bir müşteri takımın değişmesi gerektiğini söylerse atılırdı. “Ancak 3D baskı ile ince ayarlar yaparak müşteri isteklerini şimdi karşılayabiliyoruz. Teslim süreleri büyük ölçüde değiştirildi, parçaların yazdırılması yalnızca bir veya iki gün sürüyor ”diyor.

Şirketin ana ürünü, çoğunlukla trenler ve ağır makinelerde kullanılan havalı süspansiyonlar. Mark’ın ekibinin yazıcılarıyla yaptığı parçalardan biri, hidrolik sıkma işleminden geçerken parçaları yerinde tutan bir fikstür. Orijinal parça naylondan yapıldı, ancak sıcak yazlar naylon parçanın bükülmesine neden oldu. Bu nedenle ekip, parçaların ısıyla mücadele etmesini sağlamak için Markforged’in Onyx malzemesini kullanarak yedek armatürler yazdırdı.Ekip, Markforged 3D yazıcılarıyla her yıl 40.000 £ (~ 50.200 $) tasarruf edeceklerini tahmin ediyor.

“Departmanımız artık övünme hakkına sahip çünkü artık iş planlarımızı bekletmediğimizi söyleyebiliriz. Bir şeyin yapılmasını istiyorsanız,  birkaç gün içinde yazdırabiliriz. Yani kimseyi bekletmiyoruz. ”

– Mark Statham, Üretim ve Mühendislik Müdürü, Dunlop Systems and Components

Yazıcı şu anda bir beta elektrikli araç için özel parçalar basmak için kullanılıyor. Şirket daha önce arabanın prototip parçalarına önemli miktarda para harcamıştı şimdi dış kaynak kullanmak yerine Markforged yazıcılarını kullanarak binlerce pound tasarruf etti. Örneğin prototip parçası bir piston, üretmek genellikle bize 500 £ (~ 630 $) mal olur, ancak şimdi Markforged ile basmak 15 £ (~ 18 $) tutuyor. Statham, “Yapmayı aklımıza bile getirmeyeceğimiz ve yapmaya gücümüzün yetmeyeceği parçalar var” fakat “Asla” hayır yapamayız “demiyoruz,” evet yapabiliriz. Bize biraz zaman verin ve nasıl yazdırabileceğimizi düşünelim.

Sizlerde Markforged ile sınırları kaldırarak  “yapamayız” kelimesini tarihe gömün. Markforged ürünleri hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir