Proto pasta projesi ile ev tipi 3d yazıcılar için 3 yeni malzeme eklendi

3D yazıcılar için sıklıkla kullanılan ABS ve PLA malzemelerdir. Bu malzemeyi üreten firmalar bu malzemelerin içerikleri hakkında çok fazla bilgi vermezler. ürünlerin etiketlerinde yalnızca ABS ya da PLA yazılması onlar için yeterli olarak görülür. Fakat bu malzemelerin düşük sertlik, düşük yumuşama sıcaklığı gibi bazı ciddi dezavantajları vardır. Bu nedenle sadece bu iki malzeme ile 3D baskı yapmak her zaman iyi sonuçlar almanızı kısıtlamaktadır.
Bu problemi gören Aaron Cram (bilgisayar blimcisi) ve kardeşi Dustin Cram (havacılık sektörü geçmişi olan bir makina mühendisi) birlikte tüketici sınıfı malzeme çeşitliliğini arttırmak için adın Proto-Pasta koydukları bi proje başlattılar. Bu proje çalışması sonucunda Karbon Fiber Takviyeli PLA , Yüksek Sıcaklık PLA ve Polikarbonat – ABS Alaşım olmak üzere 3 farklı malzeme elde etmişler.
3110
Karbon Fiber Takviyeli PLA ağırlık Tenax kısa doğranmış Karbon Elyaf% 15 ile bileşik NatureWorks 4043D PLA Reçine kullanılarak yapılır. Bu sert bir malzemedir ve bükülmeye karşı tasarlanmıştır.
325
Yüksek Sıcaklık PLA, kristalleştirme desteklemek için bir çekirdekleştirici madde ile PLA değiştirilmiş mineral dolgulu etkisi oluşan özel bir bileşik elde edilir. Bu malzeme, normal PLA çok daha fazla ısıya dayanıklıdır.
332
Proto-Pasta Polikarbonat-ABS (PC-ABS) Alaşımı, güçlü ve esnek parçalar için tasarlanmış bir zor bir malzemedir.
341
Tüm Proto-Pasta malzemeler için gereken verilere ulaşmak ve bu malzemelerin mekanik özelliklerini, diğerleri ile karşılaştırabilirsiniz. Malzeme özellikleri ile ilgili ortalama baskılar ve test sonuçlarına ulaşmakta mümkün. Malzeme özellikleri, 60mm X 10mm X 3mm bir basılı test örneği ile yapılan testlere dayanmaktadır. Veri sayfaları Isıl bozulma sıcaklığı, Darbe Dayanımı, Sertlik, Eğilme Dayanımı ve malzemenin basılabilirlik hakkında bilgi içerir.
351
Nakliyeye uygun hale getirmek için malzemeler 250 gramlık bobinler şeklinde satılıyor.Şuanda Amerika’da satışa sunulan bobinler 3$’lık nakliye bedeli ile satılıyor ve 2-5 gün içerisinde nakliyesi yapılabiliyor. Net olmamakla birlikte Uluslararası nakliye bedelinin 15$ olması öngörülüyor.
Kardeşlerin kurduğu bu başlangıç firmasının 250.000 dolarlık bir yatırıma ihtiyaç duydukları ve bu şekilde üretimi hızlandıracakları belirtiliyor. Bu nedenle bu firmayı bol bol melek yatırımcıların olduğu fonlama seminerlerinde görebilirsiniz.
Proto – Pasta Polikarbonat -ABS Alaşım filamentlerin bobinleri 16 $ fiyattan satışa sunulmuş. Proto – Pasta Karbon Fiber Takviyeli filamanın bobinleri için fiyat 20 $ ve Proto – Pasta Yüksek Sıcaklık PLA filamanın bobinleri için 24 $ lık fiyat belirlenmiş.Ayrıca kendi geliştirdikleri iplik makarasını da 32 $ fiyatla firmadan tedarik edebilirsiniz.
361361
Kaynak: www.cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir