Eski Mısır eserleri koleksiyonu, 3D yazıcı teknolojileri kullanılarak yeniden canlandırılıyor.

İngilterenin Birmingham şehrinde eski mısır eserleri koleksiyonu, 3D yazıcı teknolojileri kullanılarak yeniden canlandırılıyor.
Dünyaca ünlü Eton College’de , The Eton Meyers koleksiyonu, antik Mısır sanatında dünyanın en iyi özel koleksiyonlarından biridir. Koleksiyonun eserleri arasında, bin yıldan eski bir mumyalanmış el bulunuyor.
Mummyhand
Bu mumyalanmış elin daha iyi şartlarda uzun yıllar korunması için, Birmingham Üniversitesi orjinal elin birebir kopyasını renkli olarak 3d yazıcılar kullanarak yaptılar. Bu işlem için önce mumya el özel bir tarama metoduyla tarandı. Sonra sayısallaştırılan bu eser. 3D yazıcılarla yazdırıldı.
Bir MCOR IRIS yazıcı kullanarak elin 3D lazer tarama ile oluşturulan stl datası kullanılarak yazdırıldı. Bu işlemde tam renkli render uygulaması kullnıldı. Bu şekilde el birebir kopya olarak inşa edildi.
birmingham üniversitesinde bu projede çalışan akademiyenlerden biri olan Jing Lu, “Mumya eli gören öğrenciler şaşırıyorlar. Çağlar öncesinde yaşamış bir insanın elini 3d olarak üretme fikri onlara çok heyecan verici geliyor.” şeklinde durumu açıklıyor.
Ayrıca ürünün 3d olarak hazırlanmış olması müze ziyaretçilerininde eseri cam arkasında görme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu şekilde ziyaretçiler Mumya eli daha fazla inceleme deneyimini yaşayabiliyorlar.
Bu uygulamalardan sonra, 3d teknolojilerinin müzelerde daha fazla kullanılacağını düşünüyoruz.
Bu haber ; http://www.engineering.com/3DPrinting/3DPrintingArticles/ArticleID/6565/3D-Printing-a-Mummys-Hand.aspx sitesindeki haberden derlenmiştir. Daha fazla bilgi için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir