En Güçlü 4 SOLIDWORKS Eklentisi

SOLIDWORKS, şüphesiz ki tasarım ve imalat söz konusu olduğunda sunduğu araçlarla sizi memnun ediyor. Ancak SOLIDWORKS’ün yetenekleri, doğrudan karşınıza gelen araçlardan çok daha fazlasıdır. Özel olarak kodlanan SOLIDWORKS eklentileriyle, mevcut yetenekler geliştirilebilir veya yeni yetenekler kazandırılabilir. Böylelikle işlemlerinizi daha hızlı yaparak verimliliğinizi ciddi oranda arttırabilirsiniz. Bugün sizlere, her biri dünya genelinde kabul görmüş olan, güçlü 4 SOLIDWORKS Eklentisi’nden bahsedeceğiz.

4- Exact Flat

Kompozitler, endüstriyel kumaşlar veya teknik tekstiller içeren ürünler tasarlıyor veya üretiyor musunuz? SOLIDWORKS Premium zaten sizlere pek çok düzleştirme aracı sunuyor ama daha fazlasını istiyorsanız bu eklenti tam size göre. ExactFlat, kumaş davranışını simüle etmenize ve böylece sarkmaları ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Ayrıca çentik ve dikiş payı eklemek gibi genel tasarım görevlerini de otomatik olarak yapmanızı sağlar. En sevilen özelliği ise otomatik yerleştirme yani diğer bir adıyla nesting olduğunu söylemeliyiz. Otomatik yerleştirme sayesinde malzeme kullanımını optimize edebilirsiniz. Bu Solidworks eklentisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

3- CST

Kullanıcılara tasarımlarının elektromanyetik özelliklerini anlamak için çeşitli elektromanyetik simülasyon modülleri sunuyor. Bu eklenti Dassault Systèmes tarafından satın alındı ve 3DEXPERIENCE platformuna entegre edildi. Bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformu, CST gibi güçlü alt yapıya sahip rollerle kullanıcıya muhteşem bir ürün geliştirme ortamı sağlıyor. Daha fazla bilgi için tıklayın.

2- xFlow

Hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) aracı, şu anda geleneksel SOLIDWORKS Flow Simulation ile mümkün olmayan bir dizi simülasyon senaryosunu destekliyor. Gerçek hareketli geometri, karmaşık çok fazlı akışlar ve akışkan yapı etkileşimleri bunlara dahil! xFlow tasarımların akışını ve termal performansını anlamayı son derece kolaylaştırıyor. xFlow, Simulia destekli hesaplamalı akışkanlar dinamiği çözümünü incelemek için tıklayın.

1- ArmadaWorks

ArmadaWorks Türkiye’de kullanıcıların en çok beğendiği SOLIDWORKS eklentisi diyebiliriz. Sac metal ve profil tasarımlarıyla ilgilenenler için son derece iş akışını hızlandırır. Tek tuşla binlerce parçadan oluşan bir montajda ki sac metal parçaların açınımlarını alabilirsiniz. Açınımlarını alırken sac kalınlığına göre klasörlere ayırabilmeniz de harika bir özelliğidir. Ayrıca profil optimizasyonu ile de kesim listesini en az fire verecek şekilde hazırlamanız mümkün.

ArmadaWorks eklentisi Armada Yazılım tarafından geliştirildi ve şuanda binlerce kullanıcı tarafından kullanılmakta. Eğer bu eklentiyi denemek isterseniz hemen buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca ArmadaWorks hakkında daha fazla detay istiyorsanız burada yer alan makaleyi incelemeniz faydalı olacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir