hyperMILL Bounding Geometry ile Stoklama Çeşitleri

Stoklama işlemi aslında Project Asistant ile otomatik olarak yapılabilmektedir. Fakat otomatik stoklama işlemi parçayı sıfıra sıfır saran bir kütük şeklinde stok oluşturur. (Bu konuyu detaylı olarak işlediğimiz Project Asistant makalesi için tıklayınız.) Eğer ki biz kendi seçimimizi yapmak, yüzeylere farklı oranlarda stoklama işlemi yapmak istiyorsak bu noktada manuel stoklama işlemi yapmamız gerekmektedir.

Bounding Geometri ekranına geçebilmek için iki farklı yöntem yukarıda görselleştirilmiştir.

Soldaki görselde sıfırımızın üzerine (1) çift tık yapıp, açılan menüde stok modele edit (2) diyebiliriz ya da sağdaki görseldeki gibi models kısmından stock üzerine çift tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebiliriz.

Açılan sekmede Mode kısmında Bounding Geometry de seçili olmalıdır. Bunun alt sekmelerinde olan Box sekmesi parçaya dikdörtgen bir stok oluşturmaya yarar. Bu kısımda Global Offset işaretli ise Allowance kısmına verdiğimiz değer kadar tüm yüzeylerde eşit olarak stok payı oluşturacaktır.

Eğer Global Offset işaretli değil ise istediğimiz yüzeylere istenilen değerde stok payı verilebilir. Üstteki görselde görüldüğü gibi X+ ve X- 5mm ve Z+ 3 mm diğer yüzeylere ise 0mm pay verilmiştir. Tabi ki pay verme işlemlerini tamamladıktan sonra Calculate tıklayarak verdiğimiz stok değerlerini aktif edebilir ve parça üzerinde görebiliriz.

Cylinder sekmesi işaretli ise parçaya dairesel bir stoklama işlemi yapılabilir. Aynı şekilde Allowance kısmında istenilen stok payı verilebilir.

Cast Offset sekmesi ise döküm offset i anlamına gelmektedir. Burada sadece seçmiş olduğumuz yüzeye, girmiş olduğumuz değer kadar stoklama işlemi yapacaktır. Bu kısımda Calculate dedikten sonra stok parça üzerinde görünmeyebilir. Stoğu görmek için bu sekmeleri onaylayarak çıkış yapıp Stock sol kısmındaki lamba iconuna tıklayarak stoğu görebiliriz.

Bu kısımda yüzey seçimini görmüş olduğunuz gibi Surface kısmına tıklayarak yapabilmekteyiz.

Ve görseldeki gibi sadece istenen yüzeye istenilen değerde bir stok değeri vermiş olduk. Daha net olması adına hemen aşağıdaki Bounding Geometry ile videomuzu izleyebilirsiniz.

hyperMILL hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/urunler/hypermill adresinden ulaşabilirsiniz. Son olarak blogda yer alan diğer hyperMILL ve işleme çözümleri hakkındaki makaleleri inceleyebilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir