SOLIDWORKS PDM Çevrimdışı Mod Klasörlerim Mavi görünüyor

SOLIDWORKS PDM’de çevrimdışı çalışma yeteneği, yazılımın büyük ölçüde gözden kaçan bir özelliğidir. SOLIDWORKS PDM ile çalışırken, sunucuya bağlantının kullanılamadığı zamanlar olacaktır. Bu, örneğin uzaktan çalışırken veya kasa yükseltme, sunucu taşıma veya geçiş gibi bakımlardan geçerken gerçekleşebilir.

Çevrimdışı mod, kullanıcılara bir uzak / çevrimdışı konumdan kasaya alınmış dosyalar üzerinde çalışma yeteneği sağlar. Fakat bunlar veritabanındaki canlı değişiklikleri görüntüleyemezler.

Çevrimdışı mod ile sunucunuza bağlı değilken yetkiniz olan dosyalar ile çalışmaya devam edebilir ve yeni dosya ekleyebilirsiniz. Kasadan almadığınız ama “Son Sürümü Al” komutu ile bilgisayarınıza aldığınız sürümleri yazılabilir olmayacak şekilde açabilirsiniz. Fakat eğer ki değiştirmek istiyorsanız dosyaları çevrimdışı moda geçmeden kasadan almanız gerekmektedir.

Çevrimiçi olarak çalışırken klasörleriniz soldaki gibi yeşil renkte, Çevrimdışı modda iken ise klasörleriniz sağdaki gibi mavi renkte görünür.

Eğer ki klasörleriniz mavi renkte ise çevrimdışı modda çalışıyor ve sunucunuza bağlı değilsiniz demektir. Bu PDM giriş ekranında “Çevrimdışı Çalış” butonuna bastığınızda veya sunucunuza erişemiyor iken PDM kasanıza giriş yapmaya çalıştığınızda ya da çevrimiçi çalışırken çevrimdışı moda geçtiğinizde olur.

Çevrimdışı moda geçmek için kasa görünümü içindeyken Araçlar > Çevrimdışı Çalış seçilir.

Çevrimdışı özellikle çalışmanın sınırlamaları vardır. Öncelikle kasada olan değişiklikleri göremezsiniz, daha önce hiç sürümünü almadığınız yani yerel kasanıza yazılmamış dosyaları göremezsiniz ( değişiklik yapmayacak olsanız dahi görmek için “Son sürümü al” işlevini kullanabilirsiniz. ). Kasadan alma/gönderme işlemlerini yapamazsınız. Genel manasıyla kasadan veri çekilmesi gereken işlevler gerçekleştirilemez diyebiliriz. Arama, kartı görmek/düzenlemek , malzeme listesi gibi.

Kasadan aldığınız dosyalar yine sizin üzerinizde olacak başkası değiştiremeyecek, ancak siz kasaya tekrar bağlanarak dosyaları gönderene kadar değişiklikler görüntülenemeyecektir.

Peki bu sistemin avantajı nedir?

Öncelikle sunucuya bağlı değilken daha önce lokal kasada oluşturulmuş dosyalar görüntülenebilir, üzerinizdeki dosyalarda çalışmaya devam edilebilir kısaca çalışmak için dosya kopyalama yapmanıza gerek kalmaz.

Ayrıca bu halde iken lisansa da ihtiyacınız yoktur. ( aynı anda bağlı olabilecek kişi sayısı azalmaz. )

SOLIDWORKS PDM hakkında daha fazla içerik için blog sayfamızı takip etmeye devam edin. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir