SOLIDWORKS Ürün Ağacı Kopyalama

Mevcut tasarımınıza benzer farklı bir ürünü modelliyorsanız, montajı farklı kaydet komutu ile kaydetmemiz yeterlidir. Fakat montajı referanslarıyla birlikte, farklı bir konuma taşımak istiyorsak “Ürün Ağacı Kopyala” komutu ile işlemi hemen yapabilirsiniz. Pack And Go komutu ile montaj referanslarını koruyabilirsiniz. Kopyalama işlemi PDM içerisinde “Ürün Ağacı Kopyala” komutu ile yapılmakta ve birçok pdm işlemi de ekstra olarak seçilebiliyor.

  • Kopyalama işlemi yapacağımız montajı seçip ardından araçlar sekmesinin altında “Ürün Ağacı Kopyala” komutuna tıklıyoruz.

  • Varsayılan hedef, kullanılacak sürüm gibi ayarlar yaptıktan sonra, belirlediğimiz dosya konumuna “Kopyala” diyoruz.

Şimdi ise adım adım bu arayüzdeki komutları inceleyelim;

Varsayılan Hedef Seçimini Yaptığımız Dataların Kopyalanacağı Yeni Dosya Yolunu Belirleyeceğimiz Yerdir.

Ayarlar Kısmındaki Adımlar  İse Aşağıdaki Görevleri Yerine Getirir:

  1. Kullanılacak Sürüm: Kopyalama işleminin uygulanacağı dataların, son versiyonunu mu yoksa montajda referans alındığı  sürümün mü alınacağı alandır.
  2. Kopyalama Tipi: Dosyaların klasör olarak mı yoksa sıkıştırılmış arşiv dosyası olarak mı kopyalanacağını seçtiğimiz kısımdır.
  3. Seçenekler: “Simülasyonu İçer ve Çizimleri Dahil Et” komutları ile seçim yaptığımız datalara referanslı simülasyon çalışmalarını, teknik resim dosyalarını kopyalamaya dahil edebilirsiniz.
    “Göreli Yolları Koru” komutu ile montajın sahip olduğu klasörleme yapısını koruyarak kopyalama işlemi yapabilirsiniz.
    “Kartlardaki seri numarasını yeniden oluştur” seçeneği, veri kartında seri numarası bulunan kullanıcılar için mutlak seçilmelidir. Seçilmemesi durumunda kartlardaki seri numarası eski montaj ile aynı olacaktır.
  4. Dönüştürme İşlemleri: Önek Ekle/Sonek seçeneği ile kopyaladığınız dosyaların başına veya sonuna istediğiniz değeri ekleyebilirsiniz.
    “Seri Numarasıyla Yeniden Adlandır” seçeneği ile Dosya adı olarak pdm seri no kullanan kullanıcılar, kopyalayacakları yeni dosyaları sıradaki seri numaraları ile otomatik isimlendirebilir.

Ürün Ağacı Kopyala İşlemi Sadece Çevrimiçi Modda Çalışmaktadır.

Armada Blog’da yer alan SOLIDWORKS hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir