HyperMILL Tornalama İşlemleri | Standartlara Göre Uç Tanımlama

hyperMILL ile gelişmiş freze operasyonları yapabildiğiniz gibi tornalama operasyonlarını da aynı kalite ve kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki bu torna operasyonlarını yaparken bizim en büyük yardımcımız olan torna uçlarını nasıl tanımlıyoruz.

Bilindiği gibi piyasada birçok ISO/ANSI standartında torna ucu var. Bunlar ; DNMG – CNMG – VNMG gibi ön kodlarla başlayan uçlardır. Tornalama yaparken bunlardan birini yada birkaçını kullanırız. Peki bu işlemi hyperMILL tornalama operasyonu içinden nasıl yapıyoruz?

Standartlara göre Uç tanımlama

Öncelikle yapmanız gereken ilgili torna operasyonunuzu yaptıktan sonra, ‘’ Tool’’ bölümündeki ‘’New Tool ‘’ sekmesine tıklamak

Akabinde açılan pencerede ‘’ISO/ANSI code’’ yazan kısımdaki kalem ikonuna basarak açılan ikinci pencerede kullandığınız ucun özelliklerini tanıtarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Böylece yaptığınız takım yolları ve reelde işlediğiniz parçalar aynı doğrulukta olacaktır.

hyperMILL operasyonları hakkında daha fazla bilgi veya sorularınız için bizlere https://www.openmind-tech.com/tr/contact.html adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan hyperMILL ve işleme stratejileri hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir