Solidworks Dil Değiştirme | Dil Paketini Değiştirme

Solidworks’ü bilgisayarınıza yüklediğinizde varsayılan olarak sadece İngilizce ve Türkçe dil paketleri yüklenir. Bunun dışında yer alan dil paketleri içerisinden de isteğinize göre yükleme yapmanız mümkündür. Bunun için dil paketini yükledikten sonra yapmanız gereken birkaç işlem adımı bulunmaktadır.

  1. Öncelikle Denetim Masası > Program ve Özellikler kısmından Solidworks programına sağ tık yaparak Değiştir seçeneğine giriyoruz.
  2. Üç kez İleri butonuna tıkladıktan sonra Ürün Seçimi sayfası açılacaktır. SOLIDWORKS Dilleri sekmesini aktifleştirerek yüklemek istediğimiz dil paketini seçiyoruz ve ardından İleri ve Şimdi Değiştir seçeneklerini tıklayarak yükleme işlemini tamamlıyoruz.
  3. Yükleme işleminden sonra C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang konumuna girerek, english isimli klasörün ismini english_old şeklinde değiştiriyoruz. Ardından da yeni yüklediğimiz dil paketinin ismini english olarak değiştiriyoruz.
  4. Şimdi programı açtığımızda Sistem Seçenekleri > Genel sekmesinden İngilizce menü kullan seçeneğini aktifleştirip programı kapatıp açtığınızda program dili yeni yüklediğiniz dil paketine göre değişecektir.

SOLIDWORKS ‘ü diğer bütün dillerde de kullanmak için bu verdiğimiz yöntemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer Solidworks dil değiştirme konusunda sorun yaşamaya devam ediyorsanız, bizlere [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Armada Yazılım olarak, SOLIDWORKS başta olmak üzere mühendislik teknolojileri hakkında içeriklere hız kesmeden devam ediyoruz. SOLIDWORKS hakkında daha önce hazırladığımız makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir