hyperMILL ‘de 3+2 Eksen İşlemenin 3 Hızlı Yolu (Indexing)

hyperMILL ‘de 3+2 eksen işlemek çok basit ve pratik. Bu makalemizde sizlere 3+2 eksen işleme yapabilmeniz için geliştirilmiş 3 yöntemden bahsedeceğiz. Öncelikle ekranımızda olan dynamic X,Y,Z koordinat sistemi ile nasıl pratik bir şekilde konumlama yapılacağından başlayalım.

1- Dynamic X,Y,Z koordinat sistemine çift tıklayarak istediğiniz eksende açı yazarak döndürme işlemi yapabilirsiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra isterseniz takım yolunun içerisinden new coordinate system diyerek bir frame oluşturabilirsiniz.

Veya frames sekmesinde sağ click yapıp new frame diyebilirsiniz.

2- Başka bir pozisyon ayarlama yöntemi ise  ekranı istediğiniz yöne döndürüp klavyeden ‘’ V ’’ tuşuna basmanız yeterlidir . Ekranımızdaki dynamic X,Y,Z koordinat sistemindeki Z ekseni otomatik olarak bakış yönünüze dönecektir. Work plane sekmesinde On view komutudur.

Yine ister takım yolu içerisinden isterseniz de frames sekmesinden frame oluşturabilirsiniz.

3- Bir başka yöntem ise bir yüzeyin üzerinde pozisyon oluşturmadır. Bir yüzeye tıklayarak Klavyeden Shift + S tuşlarına basarsanız o yüzeye dik bir şekilde koordinat sistemi atamış olacaksınız. Açılan sekmede seçmiş olduğunuz yüzeyin U ve V parametrelerine görede koordinat sistemini konumlandırabilirsiniz.

hyperMILL de bu 3 kolay yöntem ile basit bir şekilde parçanızı konumlandırarak işleyebilirsiniz. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir