SOLIDWORKS PDM Toolbox Güncellemesi

SOLIDWORKS Professional veya daha üst paketlerde bulunan, Toolbox eklentisini kullanıyor musunuz? Toolbox aracına ait datalarınız, PDM kasası üzerinde bulunuyor ise PDM ve SOLIDWORKS ’ü güncelledikten sonra Toolbox Database’i de güncellemeniz gerekecektir. Aksi takdirde SOLIDWORKS Toolbox eski kasa ile uyumsuz hale gelecek ve muhtemelen Toolbox ’a erişmeye çalıştığınızda aşağıdaki hatayı gösterecektir.

Delik Sihirbazı ve Gelişmiş Delik veritabanı beklenen sürümde değil. Lütfen veritabanınızı beklenen sürüme yükseltin veya beklenen sürümü içeren bir konum seçin…

Bu hata SOLIDWORKS ve Toolbox’un versiyon farklılıklarından kaynaklanan bir hatadır. Toolboxunuzu güncellediğinizde bu hata da giderilecektir. Şimdi Toolboxu nasıl güncelleyeceğimizi inceleyelim.

SOLIDWORKS PDM Toolbox Güncellemesi

Öncelikle tüm Toolbox datalarını ve Toolbox bileşeni içeren montajları kasaya gönderin. Tüm dosyaların gönderilmesi daha uygun olabilir. Eksiksiz arama ile kasadan alınan dosyalarını görüntüleyebilirsiniz.

  • Öncelikle kasaya “admin” olarak giriş yapılır.

  • PDM içindeki SOLIDWORKS Data klasörünü kasadan alın.
  • Kurulumun yapıldığı klasörde örneğin; C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS Toolbox > Data Utilities

klasörü içindeki UpdateBrowserDatabase.exe yönetici olarak çalıştırılır.

  • ‘…’ butonuna tıklayın ve PDM kasası içerisinde kasadan alınmış olan ‘sldedb’ dosyasını seçin.

  • Bu ekranda Database versiyon ve Update Versiyon’u kontrol edip “Update” diyerek güncellemeyi tamamlayabilirsiniz. ( Update Versiyon yani güncelleme versiyonu Database versiyon yani data versiyonundan yüksek olmalıdır. )
  • Bu işlemden sonra ilgili dosyayı kasaya göndermeli ve tüm sistemlerde bu klasör “ Son Versiyon Al” ile son sürüme güncellenmelidir.

  • Ayrıca SOLIDWORKS > Seçenekler > Delik Sihirbazı/Toolbox içerisindeki konumun da doğru olduğuna emin olun.
  • Aynı zamanda PDM yönetim aracında SOLIDWORKS > Toolbox altında “Kasadaki SOLIDWORKS Toolbox’ yönet seçili olmalı ve klasörü ayarlı olmalıdır.

Bu makaleyi faydalı buldunuz mu? Armada Blog ‘da bunun gibi daha pek çok içerik bulunuyor. 🙂 Diğer makalelerde görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir