hyperMILL 3D Profile Finishing – XY Optimizasyon

Sizlere bu yazımızda birçok cam programının en büyük sorunu olarak meydana gelmekte olan paralel takım yollarındaki, dik duvarlarda oluşan takım yolu açılmalarının nasıl giderildiğini hakkında bilgiler vereceğiz.

Hypermill gelişmiş takım yollarımızdan 3D Profile finishing operasyonu ile parça üzerine yaptığınız X ekseni ya da Y ekseni boyunca hareket eden takım yollarında bazı yerlerde takım yolu çok güzelken dik duvarlarda açılma olduğunu göreceksiniz. Peki bunun çözümü nedir?

Bunun için yapmış olduğunuz 3D Profile Finishing takım yolunun içine girerek Strategy bölümüne gelmek ve resimde görülen XY optimizasyon bölümünü kayar menü aracılığı ile Slope Dependent yapmak.

Bu kısımda açılan seçenekler yardımıyla takım yollarında oluşan açılmaların optimizasyonunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Böylece takım yolu açılmasından kaynaklanan yüzey bozukluğunu ve fazla talaş bırakılmasının önüne geçmiş olursunuz.

hyperMILL operasyonları hakkında daha fazla bilgi veya sorularınız için bizlere https://www.openmind-tech.com/tr/contact.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan hyperMILL ve işleme stratejileri hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir