Oyun Bilgisayarı ile Tasarım Yapılır Mı? CAD/CAM için Oyun Bilgisayarı Mantıklı mı?

Cad/Cam uygulamaları için bilgisayar almak istenildiğinde, karşımıza profesyonel iş istasyonları çıkıyor. Bunun yanında özellikleri iyi olan oyun bilgisayarlarının Cad/Cam için daha çok tercih edildiğini görüyoruz. İş istasyonlarına göre daha ekonomik görülen ve herhangi bir teknoloji marketine giderek alabileceğiniz oyun bilgisayarları işinizi görecek mi? Yoksa profesyonel bir İş İstasyonu mu tercih etmeniz gerekiyor? İşi uzmanına devrediyoruz. Armada Yazılım donanım satış uzmanımız Selin Deniz ‘e sorduk;

Oyun Bilgisayarı ile Tasarım Yapılır Mı? CAD/CAM için Oyun bilgisayarı almak ne kadar mantıklı?

Öncelikle Oyun Bilgisayarlarının tasarım için uygun olmadığını net olarak ifade etmeliyiz. Peki bu ne demek oluyor? Grafik kartları (GPU) bilgisayar sistemlerinin en kritik bileşeniyse o zaman bizim Nvıdıa Quadro ve Nvıdıa GeForce kartları incelememiz gerekiyor.

Bu iki model grafik kartı aslında mimari olarak aynı. Ancak Quadro kartlar, GeForce kartlardan daha fazla hesaplama yeteneğine sahipler. Ve bunun yanında Quadro kartlar, GeForce kartlardan çok daha fazla belleğe sahip olduklarından profesyoneller için büyük avantajlar sağlamaktadır.

Tamda burada bir SOLIDWORKS kullanıcısının GeForce RTX2070 kullanmaktansa Quadro RTX4000 grafik kartı kullandığında yaklaşık olarak iki kat daha iyi performans aldığını söylemekte fayda var. Quadro kartlardaki ekstra bellek ve bilgi işlem yeteneği 3 boyutlu mühendislik yazılımlarında, modellemeler ve render uygulamalarında oldukça avantajlıdır.

Büyük parçalı montaj tasarımları yapıyorsanız muhtemelen Quadro RTX6000’in sunduğu 24GB belleğe ihtiyacınız olabilir ancak Grafik kartınızı sadece oyun oynamak için kullanıyorsanız, GeForce RTX 1080 Ti’ deki 11GB ile sizin için idealdir.

CAD/CAM yazılımları için uygun olmayan GeForce modelleri yerine sertifikalı bir GPU olan Nvıdıa Quadro modellerine geçmenizi öneriyoruz.

One comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir