3DEXPERIENCE İşbirliğine Güvenmeniz için 4 Güçlü Neden

Elon Musk, Steve Jobs gibi dünyanın en büyük beyinleri ortak bir noktada buluşuyor: Ekip Çalışması. Kolektif bir ekip çalışmasının, bireysel çalışmalardan çok daha faydalı olduğu su götürmez bir gerçek. Muhtemelen sizlerde aynı görüştesiniz. Peki siz tasarım sürecini ekibinizle işbirliği yaparak mı yürütüyorsunuz yoksa bireysel çalışmaların ön planda olduğu, sadece sorunlar ortaya çıktığında bir araya gelen ekipleriniz mi var?

İşbirliğinden kastımız, Covid-19 salgını sonrasında sıklıkla gördüğümüz zoom gibi görüntülü görüşmeler yapmak değil 🙂 Teknik işbirliği çok daha iyisini gerektirir. İşbirliğini organize etmek ve yatırım yapmak için 4 güçlü nedene birlikte göz atalım. ( Küçük ölçekli firmalarda da kesinlikle dahil. )

1- İşbirliği İnovasyonu Destekler ve Daha İyi Çözümlere Ulaştırır.

Ekiplerle ve müşterilerle yapılan işbirliği pazara mükemmel ürünler sunmanın anahtarıdır. Tasarımların geliştirilmesi ve iyileştirme çalışmaları sağlam bir ekip işbirliğini gerektirir. Ürün geliştirme süreçlerine müşterilerden alınan geri bildirimlerde dahil edildiğinde, iyi bir ürün ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İnsanlar seçenekleri, süreçleri ve zorlukları incelemek için birlikte çalıştıklarında, genellikle şaşırtıcı sonuçlara yol açan yenilikçi çözümler üretirler. Bir problem üzerinde ne kadar çok insan çalışırsa, mümkün olan en iyi çözümü bulma şansı o kadar artar! Atasözlerine kulak verin; bir elin nesi var, iki elin sesi var. 🙂

Buradaki şikayetiniz gürültü ve çok seslilik nedeniyle yavaş ilerlemekse, 3DEXPERIENCE platformu bu iş için var! Ekipler mükemmel bir uyum ve netlikle çalışır.

2- İşbirliği Teknik Olanlarla Teknik Olmayanları Birleştirir.

Pazarda söz sahibi bir ürün ortaya koymak için sadece teknik ekibin işbirliği değil, bütün ekibin işbirliği gereklidir. Pazarlama departmanının sürekli teknik ekibin yanına giderek grafikler, görseller, detaylar istemek zorunda kalması vahim bir tablo. Yanlış verilen ürün açıklamaları, alakasız görseller… Mükemmel şekilde ürünü tasarlasanız dahi, başarısız pazarlama nedeniyle sonuç hüsran olacaktır! Bu örnekleri sıralamakla bitiremeyiz…

3DEXPERIENCE gibi gerçekten işbirliğine dayalı bir platformda çalıştığınızda karmaşa ortadan kalkar. Ürün tasarım süreci diğer ekiplerle rahatlıkla paylaşılabilir. Cevaplanması gereken tüm gereksiz sorulardan, döküman ve görsel oluşturma çabasından, yanlış açıklamalardan tamamen uzak olmak için 3DEXPERIENCE işbirliğine güvenin.

3- İşbirliği Zaman ve Para Kazandırır.

Maliyetleri düşürmek, ürün geliştirme döngülerini sıklaştırmak ve tasarım sorunlarını hızla çözmek için ekipleri koordine etmek çaba ve zaman gerektirir. 3DEXPERIENCE platformunun farkı da işte burada ortaya çıkar. Ekibiniz ne kadar büyük olursa olsun, yeni fikirler ve maliyet tasarrufu sağlayacak buluşları 3DEXPERIENCE platformunda sorunsuzca tartışabilirsiniz. Fiziki olarak bir araya gelmekten çok daha hızlıdır ve karmaşadan uzaktır.

Üretim ekibi sürece dahil edilerek potansiyel tasarım kusurları ve azaltılması gereken riskler varsa, planlama aşamasının başlarında tasarım ekibini uyarabilir. Hepimiz, sürecin başlarında yapılan değişikliklerin, daha sonra yapılanlara göre çok daha ucuz olduğunu ve zaman kazandırdığını biliyoruz.

4-  Şirket içi İletişim En Üst Düzeydedir ve Mutluluk Uzakta Değildir 🙂

Şirket içinde belki de hiç işinizin olmayacağını düşündüğünüz kişilerle fikir alış verişi yapmak, ortak bir noktada buluşarak ortaya harika bir ürün çıkarttığınızı görmek mutluluk vericidir. 🙂 Şirket içindeki diğer ekiplerin de nasıl çalıştığını anlayarak, ortak noktada kusursuz şekilde buluşabilirsiniz.

Konumuz sadece işbirliği olsaydı, bunun için pek çok alternatifi oturup konuşabilirdik. Ancak ürün geliştirmeye hitap eden bir proje yönetim sistemi söz konusu olduğunda 3DEXPERIENCE platformu tam olarak aradığınız şey diyebiliriz. Görevleri kolayca atayabilir, önemli proje noktalarını belirleyebilir ve SOLIDWORKS model verilerinizi proje zaman çizelgesine ekleyebilirsiniz.

E-postalarınızı karıştırmadan işe koyulduğunuzu, 3DEXPERIENCE platformunda oturum açtığınızı ve görev atamalarınızı net bir şekilde gördüğünüzü hayal edin. Basit bir tıklamayla SOLIDWORKS ‘ü platformdan başlattığınız ve her zaman en güncel dosya üzerinde çalıştığınızı bilerek çalışın. Tüm iş arkadaşlarınız tek bir kaynağa güvenebilir ve bu paha biçilemez!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir