hyperMILL MAXX Machining Performans Paketi

Artık günümüz teknolojisinde hız ve hassasiyet her şey den önde gelmektedir. Bu nedenle hyperMILL; kaba işlemleri, finish işlemleri ve delme işlemleri için yüksek performanslı bir çözüm geliştirdi “hyperMILL MAXX Machining performans paketi”.

Bu paket kendi içerisinde de dört ayrı modüle ayrılmaktadır;

 #  High Performance Machining (Yüksek verimli kaba işleme)

 #  MAXX Machining Finishing Cycles (Kısa sürelerde finish işleme)

 #  MAXX Machining High Performance Turning (Torna  tezgahları ve Tornalama özellikli tezgahlarda kaba olarak tornalama yaparken)

 #  5Axis Helical Drilling (5X simultene olarak derin delikler işleminde)

Kısacası bu paket, işleme sürelerini azaltmamıza ve aynı zamanda yüksek kalite standartlarını yakalamamıza yardımcı stratejileri barındırır.

Günümüzde bildiğimiz çoğu CAM yazılım programlarında 3 eksen Trokoidal kesim stratejisi vardır. Fakat hyperMILL bu stratejiyi daha fazla geliştirerek bizlere hem 3 eksende, hem 5 eksende, hem de Torna tezgahlarında kullanabilmek için seçenekler sunmuştur. Aşağıda sizlere bu stratejileri nasıl daha verimli kullanabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz.

High Performance Machining (Yüksek verimli kaba işleme)

Kaba operasyonu ile işlem yapacağımız zaman stratejinin içerisinde beşinci sekmede bulunan (RESİM-1), High Performance sayfasında;

Resim-1

Resimdeki (RESİM-2) işaretli kutucuğu açtığımızda artık strateji devreye girmiş olur. İmalat dilinde High Performance ile kesme işlemine bazı yerlerde takımın yanağı ile kesme ya da takımın fülütü ile kesme diye tabirler duyabilirsiniz ama biz buna olağanüstü hızda takımın tüm organlarını kullanarak malzemenin kesimini sağlayan strateji diyoruz.

Resim-2

Verimli kullanabilmemiz için takımımızı iyi tanımalı ve tüm uygun kesme şartlarını girdikten sonra resimdeki kutucuğu açıp takım yolunu hesaplatmak dahi bir çok alanda işimizi fazlasıyla görmektedir. Çünkü girilen tüm ayarlamaları bir formülize olarak ayarlanmıştır. Bu ayarlar hyperMILL’in geliştiricileri tarafından uygun kesme şartları ile tanımlanmıştır.

Bir diğer güzelliği ise bu stratejiyi kullanırken herhangi bir ön delik delmenize gerek yoktur. Aşağıdaki görsellerde olduğu gibi, en uygun giriş noktasına iş parçasının formuna göre kendisi karar vererek kesme işlemine başlar.

Aşağıda ye alan videoda örnek bir kesim videosunu izleyebilirsiniz.

hyperMILL operasyonları hakkında daha fazla bilgi veya sorularınız için bizlere https://www.openmind-tech.com/tr/contact.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan hyperMILL ve işleme stratejileri hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Görüşmek üzere.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir