hyperMILL Virtual Machining Nedir? Gerçek CNC Simülasyonu!

Günümüzde cam sistemlerinin birçoğu simülasyon yapabilmektedir. Fakat CAM sistemleri takım yollarını simule ederler. NC kodun gerçekte ne yaptığını simule etmezler. Takım değiştirme , güvenli noktaya kaçışlar , 2 program arasındaki geçişler vs. Virtual machining tam olarak bu noktada devreye giriyor. Tamamen nc kodu simule eder , dahası önce simule eder , sonra optimize eder ve size sunduğu simulasyonu nc çıktısı olarak verir. Olası bir çarpışma var ise , çarpışma olan bir simülasyonu size post vermez.

Peki tüm bunları nasıl yapıyor ?

Makineninizin birebir her şeyi alınarak hyperMILL içerisinde sanal bir makine oluşturuluyor ve tüm davranışlar gerçektekine eş değer oluyor. Yani makineninizin “dijital ikizi” oluşturuluyor.

Nc koduna dayalı simülasyon yaptığımızda daha güvenli ve daha verimli çalışma olanağı bulmaktayız. hyperMILL® Virtual Machining Center , hyperMILL içerisinde bir cnc simülasyon çözümüdür özetle.

Gerçek nc verilerine dayanarak makine gerçekliğini bize mükemmel bir şekilde sağlar.

hyperMILL ve makine arasındaki ilişkiyi önemli ölçüde güçlendirmeye yardımcı olur. Sanal işlemeler, makine çalışmadan önce bile işleme işlemlerini daha güvenilir bir şekilde değerlendirmeyi, kontrol etmeyi ve optimize etmeyi mümkün kılar.

hyperMILL Postproscessor

hyperMILL® VIRTUAL Machining simülasyon çözümü ile birlikte postprocessor teknolojisini önemli ölçüde geliştirdi ve çok sayıda yenilikçi fonksiyon ekledi. Postproscessor tarafından oluşturulan NC programı ve hyperMILL® CAM yazılımından alınan makine bilgileri, artık iki yönlü olarak birbirine bağlıdırlar. hyperMILL®’in ilgili işleme programları doğrudan NC koduyla eşleşmektedirler.

İşlemeye başlamadan önce simülasyon ve sezgisel analiz çok önemlidir !

CAM programcısı, makine operatörü veya üretim planlayıcısı dostlarımız ,  hyperMILL® VIRTUAL İşleme Merkezi hem sezgisel hem de rahat bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Arayüz, gerçek ve bilindik bir makine kontrol sistemi görünümüne sahiptir. Bu, sizlerin yeni simülasyon teknolojisini kolayca tanıyabileceğiniz anlamına gelir.

hyperMILL® VIRTUAL Machining, tüm işlemlerin kullanıcı için şeffaf olmasını ve ayrıntılı olarak analiz edilmesini sağlar. “Dijital ikiz” ile çalışmak, gerçek makine çarpışmalarının güvenilir bir şekilde önlenmesi sağlar. Daha kısa işleme süreleri ile işleme sırasında gelişmiş kalite ,verimlilik ve üretkenliği büyük ölçüde arttırır.

Virtual Machining kullarak işlediğimiz kalıp çekirdeği videomuzu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

hyperMILL hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/urunler/hypermill adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan diğer hyperMILL ve işleme çözümleri hakkındaki makaleleri inceleyebilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir