Markforged Kompozit Yazıcı ile Üretime Yeni Bir Bakış Açısı!

Gelişen teknoloji ve ürün yapıları, üretim tekniklerinin de yapısını büyük oranda değiştirdi. Geleneksel üretim yöntemleri her geçen yıl yeni stratejiler geliştirse de çaresiz kaldığı yönleri beraberinde getiriyor. Günümüzde artık parçanın üretilebilirliği değil, daha verimli üretilebilirliği tartışıldığına göre mutlaka daha iyi bir yol olmalı! Sizlere paslanmaz çelik ve türevlerini işlemede adından söz ettiren Primetall firmasının, Markforged Kompozit Yazıcı ile üretime farklı yaklaşımı ve sonuçlarını sunuyoruz.

Primetall lazer kaynak sistemleri için fikstürlemede, şimdiye kadar geleneksel yöntemlerle imal ediyordu. Ancak yeni lazer kaynak sistemlerinde önemli bir sorunla karşı karşıya kaldılar. CNC işleme teknikleriyle alüminyum bloktan imal edilen fikstürler, teslim süresini uzatıyor ve fazlasıyla pahalıya mal oluyordu. Elbette ki mantıklı bir çözümü bulunuyordu. Markforged eklemeli imalat metodu her şeyi ile yeni bir imalat mantığını ortaya koyuyordu.

Eklemeli imalat metodu yöntemini ve geleneksel imalat ile arasındaki farkları detaylıca ele almıştık. İlgili makalemiz hemen aşağıda yer alıyor. 🔽  https://blog.armadayazilim.com/2020/05/04/3d-baski-ile-talasli-imalat-arasindaki-farklar/

3D Baskı ile Talaşlı İmalat Arasındaki Farklar

Fikstürler eklemeli imalat metoduna göre Makforged Kompozit Yazıcı kullanılarak yeniden optimize edildi. Fikstürler sürekli karbon fiber (CF) ile takviye edildi. Ayrıca sıfır noktası, bağlama sistemi eklendi ve kanallar fikstürler içine entegre oldu. Artık gaz istenilen her yere yönlendirilebilir  ve bunu sadece bir gaz bağlantısı ile yapabilir hale geldi. Geleneksel metodlar ile işlemesi imkansız olan geometriler kullanarak kompozit yazıcılar ile kesin çözüm elde edildi.

3D baskı fikstür ile alüminyum fikstür maliyet kıyaslaması yaparak sadece üretim metodlarını değil ne kadar kazanç sağlandığını da ortaya koyalım.

Alüminyum Fikstür: 1300$

3D baskılı fikstür: 155$

Tasarruf: Fikstür başına 1145$’dan fazla!

Görüleceği üzere Markforged ciddi oranda zaman ve nakit tasarrufu sağlamayı başarmıştır. Üretim tekniklerinizin daha iyi olabileceği hakkında düşünceleriniz var mı? Dilerseniz birlikte ürün ve üretim yöntemlerinizi inceleyelim. Bizimle https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Son olarak blogda  markforged kompozit yazıcı ve 3D Printerlar hakkında yer alan diğer makaleleri de incelemenizi tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir