hyperMILL Rotation Yöntemi ile Stoklama İşlemi

Bu makalemizde hyperMILL de stoklama yöntemlerinden olan Rotation ile stoklamaya değineceğiz. Yöntem genel itibari ile döndürme yöntemi ile stoklama yapmaya olanak sağlar. Aşağıdaki örnek görselde görüleceği gibi kubbe, yarım küre şeklindeki alanları stoklamak için kullanılabilir. Bunun için öncelikle stoklama ekranına nasıl geçiş yapılacağına bakalım.

Stoklama ekranına geçebilmek için iki farklı yöntem yukarıda görselleştirilmiştir. Soldaki görselde üst menülerden models kısmında gelip stock models kısmındaki no file a çift tıklayarak ya da stock models kısmındaki boş alana sağ klik yapıp açılan pencereden new stock diyerek stoklama ekranına ulaşabiliriz. Açılan stokmodel penceresinde ise Mode kısmında Rotation sekmesini işaretlememiz gerekmektedir.

Bu işaretme sonrası alt kısımda rotation sekmesi açılmakta. Bu kısımdan yarım küre etrafında döndürme işlemini gerçekleştirebilmemiz için küre etrafına küre kesitinin alınmış olması gerekmektedir. Bu kesiti ise en kolay şekilde tanımlamak için ise şu işlemler yapılabilir:

Öncelikle üst soldaki görselde profile kısmında ok işareti ile gösterilen kısma tıklamalıyız. Bu kısım bize ilgili kesiti seçebilmemiz adına bir pencere açacaktır.

Açılan bu kısımda kesiti tam olarak seçebilmek için visibility (üst sol görseldeki menü yardımıyla) ile parçayı saklayabiliriz. Parçayı gizledikten sonra üst sağ görseldeki gibi daha önce oluşturulmuş olan kesit ortaya çıkacaktır.

Kesiti seçtikten sonra ekranda bulunan (yandaki görseldeki gibi) select profile sekmesindeki onay tikine tıklayarak stoğumuzu oluşturmuş oluruz.

Bu onayla berabeer artık visibility kısmındaki aynı işlemler ile parçamızı tekrar geri getirebiliriz. Tüm bu işlemler neticesinde sadece yarım küre şeklindeki alanı işlemek istediğimizi belirten stoğumuzu oluşturmuş oluruz. Bununla ilgili parçanın stok oluşturulmuş haline ait görsel aşağıdaki gibidir.

Hemen aşağıda konuyla ilgili olarak hazırladığımız “Rotation Stoklama” videomuzu izleyebilirsiniz.

hyperMILL hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/urunler/hypermill adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan diğer hyperMILL ve işleme çözümleri hakkındaki makaleleri inceleyebilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir