Karmaşık Parçaları Tek Bağlamada İşleyin | hyperMILL for SOLIDWORKS

Hepimiz üretim yaparken , tüm yüzeylerinde işlem olan karmaşık parçaları üretmekte zorluk yaşarız. Belki de saatlerce parçayı nasıl işleyeceğimizi düşünürüz.

İsteriz ki ; Tek bir sıfır atarak parçayı tek bağlamada tüm yüzeylerini hızlıca ve kolayca işleyelim. Böylece hem işimiz daha hızlı hem daha doğru olacaktır. Aksi halde her bir yüzeyi işlemek için parçayı söküp tekrar bağlayıp ve tekrar sıfırlama işlemi yaparak operasyon oluşturmak zorundasınız.Ki bunu yapsanız bile sıfırlamalara ve söküp bağlamalara bağlı ölçü ve yüzey sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Peki bu işlemleri Solidworks içerisinde hyperMILL kullanarak nasıl yapıyoruz.? 

hyperMILL 3+2 Pozisyonlama işlemi belirleme (Frame )

Öncelikle bu söylediklerimi yapabilmek için pozisyonlamayı destekleyen tezgahlara ihtiyacımız var. Bunlar 3+2 Pozisyonlamalı tezgahlar , 5 eksen simültane destekli tezgahlar yada 3 eksen olup üzerinde divizör olan tezgahlardır.

Yukarıda bahsettiğimiz tezgahların herhangi birine sahipseniz eğer yapmanız gereken işleyeceğiniz parçayı SOLIDWORKS ekranında açmak ve daha sonra aşağıdaki adımları sırasıyla yapmak;

 1-  Yapacağınız cam operasyonu içerisindeki takım sekmesinde New Coordinat System ( 1 ) kutucuğuna tıkla

 2-  Açılan pencerede Select ( 2 ) kutucuğuna tıkla

 3-  Daha Sonra işlem yapmak istediğiniz Yüzeye ( 3 ) tıklayarak soldaki panele Onay (4 )

Ve artık işleme pozisyonum hazır 🙂

Bu yaptığımız işlemi tüm işlemek istediğiniz yüzeylere hızlıca yapıp, parçanızı tezgahtan sökmeden ve tek sıfır atarak kolaylıkla işleyebilirsiniz.

hyperMILL for Solidworks genel tanıtımına aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.

Son olarak hyperMILL hakkında blogda yer alan diğer makalelere göz atmanızı tavsiye ederiz. hyperMILL hakkındaki bütün sorularınız için https://www.armadayazilim.com/ adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir