3DEXPERIENCE ‘da Büyük Montajlarda Gezinme | Keşfetme Modu

Dassault Systèmes büyük yada yoğun veriye sahip montajlarla çalışma konusundaki hünerlerini olduğu gibi 3DEXPERIENCE platformuna taşıdı. Üzerinde çalıştığınız parçayı doğrudan etkileyen veya dolaylı yollardan etkileyen parçaları bulma zorunluğu, büyük montajlarda daha da karmaşık hale gelebilir. Kullanıcının montajın tamamına hakim olması için güçlü bir alt yapı gerektiği ortada. İşte bu noktada 3DEXPERIENCE platformu tarafından geliştirilen “Keşfetme Modu” devreye giriyor. 
Her parçayı tek tek seçmek özellikle de alt montajlarda söz konusu olduğunda hiç de ideal bir yol değildir. Tüm montajı tasarım tabanlı bir alt yapıda açmak fazlasıyla sisteminizi yorar ve fazlasıyla uzun sürecektir. Ancak 3DEXPERIENCE platformunun bir kullanıcısı için bu hiç bir zaman sorun olmayacaktır 🙂 3DEXPERIENCE iş akışını hızlandırmak için Keşfetme Modu ‘nu (Explore Mode) sunar. Keşfetme modunda kullanıcılar, büyük veri kümelerini hafifleştirilmiş modda hızla görüntüleyebilir ve kolayca montajlarda gezebilirler.
3DEXPERIENCE Keşfetme Modu ‘na Yakından Bakış

Keşfetme moduna geçmek için montaj dosyasının üzerine giderek mouse sağ tuş tuşuna basıp; > Explore With > Explore with Product Finder yolunu takip ediniz. Keşfetme Modu ya da diğer bir deyişle ürün bulucu, bir montajda gezinmenize yardımcı olacak araçları sunar.  Döner levhayı kullanarak patlatma görünümünde olduğu gibi, montajı görsel olarak kendi parçalarına ve alt montajlarına ayırabilirsiniz.

Görüleceği üzere Keşfetme Modu, bir montajda veya alt montajlarda gezinmenin harika bir yoludur. Bununla birlikte, bir filtre oluşturmak sadece bu işlemi hızlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda kullanıcının filtreyi herhangi bir noktada tekrar kullanmasına ve bir dizi veriyi tekrar tekrar açmak zorundalığını ortadan kaldıracaktır. Bir sonraki makalemizde filtreleme konusunda detaylar sunacağız.

Son olarak 3DEXPERIENCE platformu hakkındaki bütün sorularınız için bize https://www.armadayazilim.com/ adresinden ulaşabilir, güncel makalelerimiz için https://blog.armadayazilim.com/category/3d-experience/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir