1 Saat ‘de Profesyonel Makine Animasyonu Hazırlamak | Visualize

SOLIDWORKS ‘de ya da herhangi bir CAD yazılımında tasarladığınız ürünlerin, profesyonel animasyon filmlerini hazırlamak istiyor musunuz? O halde 1 saat ‘de profesyonel makine animasyonu ya da herhangi bir ürünün animasyon filminin, nasıl hazırlayacağını sizlere sunuyoruz. Öncelikle bir üretici neden makina animasyonu yapmak ister?

MAKİNE ANİMASYONU HAZIRLAMAK NEDEN GEREKLİDİR?

# Makine boyutları herhangi bir fuara katılmak istenildiğinde yorucu-imkansız olabilir ya da yurt dışı fuarına bütün ürünleri götürmek mümkün olmayabilir. Fuar alanında sergilenemeyecek bir ürünü, etkileyici şekilde tanıtmanın en makul yolu profesyonel video filmleri hazırlamaktır. Standart katalog sayfalarından ziyade, makineyi oluşturan parçaların birleşimi ve nasıl çalıştığı etkileyici bir animasyon ile vurgulandığında harika sonuçlar elde edilecektir.

# Daha önceki makalemizde profesyonel render görüntüleri oluşturmak üzerine detaylı bir çalışma yapmıştık. Ürünlerin gerçekçi görüntüleri, müşterilerilerde güzel bir intiba oluşturacaktır. Ancak günümüzde artık herkes standart kataloglar hazırlayabiliyor. Rakip firmalardan 1 adım daha ileride olmak şüphesiz ki çok önemli. Dijital katalog çalışmaları ve web sitesinde ürünlerin profesyonel animasyonlarına yer vermek, rakip firmaların 1 değil 1 kaç adım daha ilerisinde olmak demektir. 

Makine animasyonu hazırlamak konusunda giriş bilgilerine yer verdiğimize göre örnek bir uygulama ile devam edebiliriz. Hemen aşağıda DİFERRO Transfer Baskı Makineleri firması için hazırlanan animasyon çalışması görülecektir.

DİFERRO tekstil üretimini hızlandırmak ve daha profesyonel ürünlerle müşterilerine hizmet sunmak misyonuyla yola çıktığı günden bu güne kadar, sektöründe öncü firmalardan biridir. Ürünlerin SOLIDWORKS ile tasarımı sonrasında profesyonel animasyon filmleri hazırlayarak, kalitesini her alanda müşterilerine sergilemektedir.

DİFERRO ile hazırlanan çalışmaya dair kısa bilgiler vermemiz gerekirse, hemen aşağıda SOLIDWORKS Visualize Professional üzerinde kamera ayarlarının rahatlıkla yapıldığı görülecektir.

Üründe logo yerleşimi gerçekte nasılsa, animasyon filmlerde de bire bir olmalıdır. Aşağıdaki görselde logonun nasıl yerleştirildiği görülecektir.

Son olarak rotasyon animasyonu ile tam olarak anlatmak istenileni ortaya koyuyoruz.

SOLIDWORKS Visualize Professional ile 1 saatte makine animasyonu hazırlamak ile ilgili en kapsamlı çalışmayı, makalenin hemen başındaki video ile sizlerle paylaşmış bulunuyoruz. Blog üzerinde yer alan diğer Visualize hakkındaki videoları da incelemenizi tavsiye ederiz.

Son olarak SOLIDWORKS Visualize ürünü hakkında daha fazla bilgi almak için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply