Olay Tabanlı Hareket Analizi ve SOLIDWORKS Motion Nedir?

Olay tabanlı hareket analizi ya da zamana bağlı hareket analizi tabirlerini, analiz süreçleri ile ilgilenen herkes duymuştur. Sizler için hazırladığımız bu detaylı çalışma, duyumdan öte konuyla ilgili olarak daha verimli SOLIDWORKS Motion yorumları yapmanızı sağlayacaktır. Uygulamamıza geçmeden önce Solidworks motion nedir? ve olay tabanlı hareket analizi kavramlarını açıklayalım.

SOLIDWORKS Motion Nedir?

Bir eklenti programı olarak çalışır. Öncelikle belirtmek isteriz ki SOLIDWORKS Premium ya da SOLIDWORKS Simulation ürünlerinden herhangi birine sahipseniz Motion eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentiler bilineceği üzere menüde bir sekmesi olan, eklentiler aracını kullanarak aktifleştirip-pasifleştirebileceğiniz, kendine ait komutları olan gelişmiş araçlardır. Motion eklentisini etkinleştirerek motor, yay, yer çekimi vb. unsurları ekleyerek, Motion eklentisinin bütün araçlarını kullanabilirsiniz.

Motion genellikle bağlantılardaki kuvvetler, güç tüketimi gibi fiziksel bir deneyde toparlanabilen bilgileri verir. Motorlu montajların mekanik işlemlerinin ve oluşturduğu fiziksel kuvvetlerin simülasyonudur.

Kimler, Hangi Amaçla SOLIDWORKS Motion Kullanıyor?

Hareketli ekipman üretimi yapan firmalar ya da hareketli ekipmanlar ile çalışan tasarımcılar Motion eklentisini kullanıyor diyebiliriz. Örnek verecek olursak birbiri ile bağlantılı yada temas eden kaldırma sistemleri tasarımında sıklıkla tercih edilir.

  • Kullanıcıların farklı amacına uygun olarak 3 farklı çeşidi bulunuyor.
  • Belki de çoğu tasarımcı özellikle de animasyonlar oluşturmak için SOLIDWORKS Motion kullanıyor diyebiliriz. Hızlıca animasyonlar için güzel bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Video animasyonlar oluşturulabilir, Visualize ile render görüntüleri alabilirsiniz. Ancak profesyonel düzeyde video animasyon görüntüleri oluşturmak için Visualize yeteneklerine göz atmanızı da tavsiye ederiz.
  • Basit Hareket Analizleri
  • ve bu makalenin konusu olan Motion Analizi.

SOLIDWORKS Motion 2 ana başlığa ayrılıyor.

  1. Zaman tabanlı: Tanımlanan parametreler süre ile belirlenir ve tetiklenir.
  2. Olay tabanlı: Tanımlanan parametreler belirli görevler ve olaylarla tetiklenir.

Aralarındaki en önemli fark sensörler ve olay döngüleri oluşturma diyebiliriz. Konuyu daha netleştirmemiz gerekirse, makalenin hemen başında verdiğimiz videoda sizler için önemli bir kaynak olacaktır. Uygulamada kullandığımız SW datasını indirmek için lütfen tıklayınız.

Detaylı şekilde ele aldığımız webinarımızdan yararlanarak, adım adım uygulama yapıldığında gayet verimli bir çalışma olduğu farkedilecektir. Armada Yazılım ekibi olarak sizlere hazırladığımız diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Son olarak SOLIDWORKS ürünleri hakkında daha fazla bilgi için bize https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir