3DEXPERIENCE Nedir? 3DEXPERIENCE® Platformunun Avantajları

3DEXPERIENCE nedir? ve 3DEXPERIENCE platformunun avantajları nelerdir? son dönemde sıklıkla merak edilen konular arasında yer alıyor. 3DEXPERIENCE® platformu, Dassault Systèmes’in yarattığı tasarım ve işbirliği platformudur.

Bu platfom, bir şirketin ve şirketler arasındaki tüm üyelerin etkileşim içerisinde kalarak; tasarımın fikir aşamasından, son kullanıcıya ulaşıncaya kadarki tüm süreçler içerisinde, şirket departmanlarının, ihtiyaç duyabileceği tüm çözümleri içerisinde barındıran bir platformdur.

Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE platformunda, endüstri lideri uygulamalar sunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde, bir proje üzerinde tasarım, analiz, bilgilendirme ve iş birliği sağlayabilirsiniz. Uygulamadan kastım… Bildiğimiz aplikasyon.

Cep telefonlarımızda, tabletlerimizde, her gün kullandığımız ve gelen bildirimleri sürekli takip ettiğimiz, etkileşim içinde kaldığımız, paylaşımlar yaptığımız, fikir aldığımız, yorumlar yaptığımız, Facebook, Instagram, Twiter, Linkedin, Skype gibi aplikasyonlar.

Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE ® platformunda, insanların akıllı teknoloji cihazları kullanma alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak, platformu bu yönde şekillendirmiş. Platform içinde yer alan uygulamalar, süreç içerisindeki ihtiyaca yönelik hizmetler için belirlenmiştir. Ayrıca basit bir ara yüze sahip olmakla birlikte kullanıcılar için adaptasyonu da oldukça kolaydır.

Sürece dahil olacak kişileri davet edin!

Projede birden fazla kişi çalışması gerekiyor. Bu kişilerin rolleri; mühendis, programcı, pazarlama ve tasarımcı olabilir. Bu çalışma ortamına, iş sürecinde yer alacak arkadaş ve meslektaşlarınızı davet edebilirsiniz. Bu kişiler şirketinizin çalışanı olduğu gibi dışarıdan hizmet aldığınız kişiler de olabilir.

Platformdaki Rolünüzü tanımlayın!

Platformdaki süreç içerisindeki yer alan tasarımcı, mühendis, planlama sorumlusu, ürün müdürü, pazarlama müdür gibi rolleri tanımlayarak görevinize uygun aplikasyonları kullanıp etkileşiminizi daha verimli hale getirebilirsiniz. 

Kişiselleştirilmiş panolar oluşturun!

Kişiselleştirilmiş panolar hazırlayarak, süreçte yer alan kişiler ile çalışabilmek için ihtiyacınıza yönelik birçok uygulamayı bulabilirsiniz.

Her pozisyon, kendi kişisel paketini dolayısıyla uygulamasını edinir. Eğer bir mühendisseniz; SOLIDWORKS, CATIA, SIMULIA, ENOVIA gibi uygulamaları edinirsiniz. Ayrıca diğer işbirlikçi uygulamalara da erişim imkânınız da bulunmaktadır. 3DEXPERIENCE Nedir? izah ettiğimize göre avantajlarına geçebiliriz.

3DEXPERIENCE® platformunun ne tür avantajları vardır?

  • Projeye istenilen konumdan erişim imkânı sağlar.  (tablet, telefon,bilgisayar, vb. herhangibir donanım)
  • Kullanıcı dostu bir ara yüze sahiptir.
  • Tüm veriler bulutta depolanır. Kapalı sistem de çalışılabilmektedir. (özel bulutlarınızı ekleyebilirisiniz dropbox one drive google drive )
  • Veriler hiçbir zaman kaybolmaz.
  • Projenin en son haline, güvenli bir şekilde erişmenizi sağlar
  • Süreçte yer alan her bir birey kendi takvimini ve iş durumunu paylaşabilir.
  • Tüm endüstrilere hâkim olma imkânı sağlar.

Dassault Systèmes uzun bir süredir 3DEXPERIENCE® platform için ciddi bir mesai harcamış. Çünkü tasarımdan, üretime, pazarlamadan mühendisliğe, veri yönetiminden süreç yönetimine varana kadar her şey düşünülmüş ve işbirlikçi bir yaklaşım sergilenerek, havuz içindeki herkesin etkileşim halinde kalarak değer yaratan sonuçlar elde edilmiştir.

Dassault Systèmes , 3DEXPERIENCE ® platformu artık sürece tamamen dahil etti diyebiliriz. Öyle ki her yıl, SOLIDWORKS WORLD olarak gerçekleştirdiği etkinliği, bu yıl 3DEXPERIENCE WORLD olarak gerçekleştirdi. Bu platformu kullanan firmalar, 3DEXPERIENCE WORLD organizasyonunda deneyimlerini aktardılar. 3DEXPERIENCE® Platformuna hızlıca adapte olan bu firmaların yaptıkları çalışmalar fark yarattı diyebilirim.

İşin özü… Kafanızda kurguladığınız bir fikriniz mi var?  Bunu hayata mı geçirmek istiyorsunuz? Bence 3DEXPERIENCE® platformu ile tanışmalısınız.

3DEXPERIENCE® platformunu deneyimleyen firmalar arasında, 59.000 çalışanı olan AIRBUS ‘tan tutun da, otonom araçlar konusunda faaliyet gösteren AKKA Technologies ve akıllı bina tasarımları konusunda önemli bir yere sahip olan CadMakers’a varana kadar bir çok firmayı gösterebilirim.

Sektörlere özgü çözümler sunan 3DEXPERIENCE® platformu, dünya genelindeki tüm endüstrileri inceleyerek 11 ana sektör üzerinde çözümler üretmiş ve bunları kategorize etmiştir.

Hangi sektörler olduklarına göz atacak olursak;

  • Taşımacılık ve Ulaşım
  • Havacılık ve Savunma
  • Denizcilik ve Açık Deniz
  • Endüstriyel Ekipman
  • İleri Teknoloji
  • Ev ve Yaşam Tarzı
  • Ambalajlı Tüketici Ürünleri
  • Yaşam Bilimleri
  • Enerji ve Materyaller
  • İnşaat, Şehirler ve Bölgeler
  • İşletme Hizmetleri

3DEXPERIENCE® platformunu kullanan firmalara baktığımda, ortak özelliklerinin; Endüstri 4.0 ‘a önem veren, dijitalleşmenin faydasını bilen, zaman ve fayda odaklı yüksek teknolojili işler yapan firmalar olduğunu gördüm. Çünkü içinde bulunduğumuz çağ bunu yapmayı gerektiriyor. Bu gerekliliği hedefleyen firmalar, sürekli tercih edilen ve pazarda büyük payları alan firmalar olmuştur ve olacaktır.

Umuyorum ki 3DEXPERIENCE Nedir?  ve nasıl fayda sağlayacağı hakkında sizleri aydınlatan bir makale olmuştur. Görüşmek üzere.

 “Eylem olmadı mı vizyon bir rüyadır, vizyon olmadan eylem ise zaman geçirmektir. Eyleme sahip olan bir vizyon dünyayı değiştirebilir…”  Sun Tzu

One comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir