SOLIDWORKS Simulation ile Ventilatör Tasarımını %50 Hızlandırmak

Corona virüs gündeminde çoğumuzun daha önce hiç duymadığı terimleri de öğrenmiş oluyoruz. Bunlardan birisi de şüphesiz ki Ventilatör. Ventilatör sayısının yeterli olması durumunda, verilen kayıp sayısının çok daha az olacağı öngörülüyor. Bu bağlamda hızla üretim faaliyetlerine geçildi. Ülkemizin sanayi devleri birleşerek Ventilatör geliştirmeye başladılar. Corona virüs karşısında her dakikamız önemliyken, geliştirme sürecini hızlandırmak şüphesiz ki çok önemli. Sizlere Dräger Medical firmasının Ventilatör ürünlerini piyasaya nasıl hızla ürün çıkarttıklarını anlatacağız. Ancak öncelikle Ventilatör nedir? Neden bu kadar önemli kısaca bahsedelim.

 


Ventilatör nedir? Nasıl Çalışır?

Türkçe olarak solutucu yada solunum cihazı olarak adlandırılır. Nefes alamayan, solunum güçlüğü çeken hastalar için geliştirilmiştir. COVİD-19 direkt olarak solunum yollarını hedef alması nedeniyle, solunum cihazları bir hayli önem taşıyor. Peki solunum cihazları nasıl çalışıyor? Hemen aşağıdaki görsel net şekilde çalışma prensibini ortaya koyuyor.


SOLIDWORKS Simulation ile Ventilatör Tasarımı %50 Hızlandırmak

Boşa geçecek 1 dakikamız dahi bulunmuyorken, tasarım için harcanan zamanı maksimum verimle kullanmamız her zamankinden çok daha önemli. Prototip üreterek, numuneler üzerinde detaylı testler yapmak mümkün değil. İşte bu noktada insanlığın yardımına gelişmiş mühendislik yazılımları yetişti: SOLIDWORKS Simulation! SolidWorks Simulation kullanılarak, tasarım aşamasında çeşitli tasarım yaklaşımları üzerinde hesaplamaları kolay ve hızlı bir şekilde yapabililir.

Ventilatör üreticisi Dräger Medical firması, SOLIDWORKS CAD ile tam entegre olarak çalışan SOLIDWORKS Simulation ve SOLIDWORKS Flow Simulation kullanarak tasarım süresini ciddi derecede azaltmayı başardı. Prototip üretimi, deneme yanılmalar ve dışarıdan FEA analiz taleplerini bir kenara koydular. Yeni bir yaklaşım ile ürün oluşturma süresini %50 kısaltmış oldular. SOLIDWORKS öncesinde 4 yıl kadar sürdüğü düşünülecek olursa, bu şüphesiz ki sadece zaman kazandıran bir çözüm değil. Günümüzdeki salgın nedeniyle de tam anlamıyla hayat kurtaran bir çözüm!

SOLIDWORKS bütün ürünleri ile tam entegre çalışması sayesinde, tasarımdaki revizyonlar vakit kabına neden olmuyor. CAD – Simulation arasında anlık olarak veriler güncellenir ve en doğru sonuca hızla ulaştırır. Prototip üretimi, tasarım süreci gibi süreci hızlandıran faktörler tamamen ortadan kaldırılmış olur.

SOLIDWORKS Simulation ile sizde ürünlerinizin tasarım süresini azaltmak ve en optimum tasarıma ulaşmak istiyor musunuz? Armada Yazılım teknik ekibi sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir