Could not obtain a license for SOLIDWORKS Hatası

“Could not obtain a license for Solidworks Standard  Server node is down or not responding. ” hatasını almanızın bir kaç nedeni olabilir. Bu hata, sunucunuzun SOLIDWORKS lisansını doğrulayamadığını gösteriyor. SOLIDWORKS hatası ile karşılaştığınızda, sıklıkla çözüm sağlayan yöntemleri sizlere aktararak sonuç almanızı ümit ediyoruz.  Çözüm için 2 yol deneyeceğiz;

 1-  The SolidNetwork Licensing (SNL) yani SolidNetwork Lisanslama sistemini kontrol edeceğiz.

 2-  Herhangi bir sürüm farklılığı olup olmadığına bakacağız.


Could not obtain a license for SOLIDWORKS Hatası Nasıl Çözülebilir?

 1-  SNL SOLIDWORKS lisanslarını merkezi bir sunucudan dağıtmanın en güzel yoludur. Fakat sistem yapılandırmasıyla ilgili bir sorun bulunuyorsa,  “Could not obtain a license for SOLIDWORKS Standard, server node is down or not responding” uyarısını alabilirsiniz. Bu istemcinizin sunucuyla bağlantı kuramadığını gösteriyor. The SolidNetwork Licensing (SNL) ‘nin çalışıp çalışmadığından emin olun. Bunun için;

Klavyeden Windows tuşuna basarak “hizmetler” yazarak onaylayın. Yukarıdaki sayfa açılacaktır. Eğer Windows işletim sistemini İngilizce kullanıyorsanız “services” olarak aratabilirsiniz. Durdur-Başlat yaparak yeniden çalışmasını sağlayabilirsiniz.

 2-  Eğer SOLIDWORKS ‘u yakın bir zamanda tekrardan kurmuşsanız, sunucuyla sürüm farklılığına neden olmuş olabilir. Bunu kontrol etmek için yine klavyenizin windows tuşuna basarak ” SolidNetwork “ yazın. Karşınıza çıkan uygulamaya tıklayın.

Yukarıdaki ekran açılacaktır. Sol altta yer alan About ya da Hakkında butonuna tıklayarak versiyon numarasını öğrenebilirsiniz. Peki yukarıdaki görselde yer alan versiyon numarası hangi SOLIDWORKS sürümüne denk geliyor?

Versiyon: 26.1 için örnek göstererek anlatalım. 26-8=18 Yani 2018 SP1 olduğunu anlıyoruz. Yani versiyon numarasının başladığı ilk koddan 8 çıkartıyoruz. Hemen sonra gelen rakam ise SP kaç olduğunu ifade ediyor. Bu size biraz karışık mı geldi? Yorum kısmına sorularınızı iletebilir yada hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Son olarak SOLIDWORKS hakkında yazdığımız diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir