3D Yazıcı ile Üretilen İlk Araba!

Dünyanın ilk 3D yazıcı ile üretilmiş arabası

3D yazıcı ile üretilen ilk araba!
3D yazıcılarla neler yapılabileceğine bir baktığımızda, çok uçlarda örnekler görmek mümkün oluyor. Omurga ameliyatlarında kullanılmak üzere üretilen iskelet parçalarından, yarış arabalarının yedek parçalarına kadar. Ama şimdiye kadar 3D yazıcı ile sokağa çıkabilen komple bir araba basılmamıştı, Strati bu anlamda türünün ilk örneği.
Local Motors firmasının tasarladığı Strati, İtalyanca’da “katman” anlamına geliyor. 3D yazıcıların nesneleri katmanlar halinde bastğını düşünürseniz ismi pek anlamlı. Firma arabanın gövdesini sıfırdan 45 saatte basmış, ardından motor, yürüyen aksam ve elektrik donanımı yerleştirilmiş.
Strati tamamen elektrik ile çalışan ve saatte maksimum 65 kilometre hıza çıkabilen, üstü açık ve spor türden bir araç. Tam batarya şarjı ile yolculuk mesafesi yaklaşık 200 kilometre kadar.
3D yazıcı ile üretilen ilk araba!
Aracı piyasaya sunmadan önce, 3D yazıcı tekniğini ve tasarımı geliştirip, rafine etmeleri gerekiyor. Ama bu yıl sonuna kadar Strati modelini 18,000 ile 30,000 Dolar arası bir fiyat ile piyasaya sürmeyi planlıyorlar.
Local Motors, Strati için kendilerine gönderilen 200 farklı tasarım içinde bu versiyonu seçmiş. 3D yazım teknolojisi ile gelecekte müşterilere özelleşmiş ve saatler içinde teslim edilebilecek arabalar sunmayı amaçlıyorlar.
3D yazıcı ile üretilen ilk araba!
Kaynak: Milliyetarmada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir