3D Diş Fırçanız 3D Yazıcıdan…

Teknoloji 3D Yazıcı gelişmeleri ile ivme kazanmışken, alışkanlıklarımız veya günlük ihtiyaçlarımızı giderme konusunda da değişiklikleri beraberinde getiriyor.
Blizzident firması tarafından oluşturulan bir diş fırçası normallerinden farkı bir yapıda ve 6 saniye içinde etkili bir temizlik ve bakım sağlıyor. Dışarıdan bakıldığında tuhaf bir görünüme sahip olan bu diş fırçası kişiye özel üretiliyor, aslında yazdırılıyor.
blizzident2_610x438
Klasik diş fırçalarının aksine daha beyazlatıcı ve tüm dişleri aynı anda mükemmel bir şekilde temizleme imkanı sağlıyor.
Bunun için ağız diş yapınızın 3 boyutlu bir taraması gerekmektedir. Diş hekiminizde sadece tarayıcının bulunması yeterli. Taranan bu modeli Blizzident Firmasının web-sitesine gönderdiğinizde size özel diş fırçasının üretimini yapacaklardır. Blizzident taranmış diş yapısına uygun ters bir kalıp oluşturur ve bu kalıba göre 3D yazıcı baskısı alınır.
detay1
Diş boşlukları içinde oluşturduğu kıllar ile detaylı bir diş temizliğini sağlamış olur. Temizlik, oluşturulan diş fırçasının çiğnenmesi ile yapılmaktadır.
Bu diş fırçasının maliyetini Türkiye şartları için tahmin edemem ama yurt dışında diş taraması 100$ ile 200$ arasında, diş fırçasının yapımı ise 300$ civarında belirlenmiş.
Blizzident firmasının bu şekilde bir model ile çalışmasının amacı en çok ihtiyaç duyulan bölgelere erişimi sağlayarak fırçalamanın etkinliğini artırmak. Fırçalama süresininde kısaltılması ile ağız içi hijyeninin sağlanmasının daha çok teşvik edilmesini sağlamak.
Fırçanın kullanımı ile ilgili bir animasyonu ekteki videodan izleyebilirsiniz.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ukdV3aQc8jY&w=640&h=360] Kaynak: cadcampedia.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir