MakerBot Digitizer 3 Boyutlu Yazıcı Sipariş Listesinde…

İnce plastik şeritleri eriterek motorların da yardımıyla üç boyutlu nesneler üretebilen üç boyutlu yazıcıların fiyatları düştü ve satışlar arttı. Bu alanda en bilinir firmalardan biri olan MakerBot’u iki ay önce Stratasys firması satın almıştı. Genelde üç boyutlu yazıcılar ürettikleri plastik silahlarla ön plana çıkıyor ama model, yedek parça üretimi ve tıbbı uygulamalarda da (yapay çene vb) ilgi çekici sonuçlar veriyorlar. Elbette baskı alabilmek için üç boyutlu çizimler gerekiyor. Çok sayıda hobi sitesinde çizimler var ama ya elinizdeki eşsiz bir parçanın kopyası lazımsa?
makerbot-digitizer-on-black-lead
 

MakerBot’un bir süredir üzerinde çalıştığı üç boyutlu tarayıcı son aşamaya geldi. MakerBot Digitizer adı verilen bu cihazda yer alan özel alıcılar ve altta duran hareketli tepsi sayesinde belirli boyutu aşmayan nesneler detaylı olarak taranabiliyor ve dijital çizimleri elde edilebiliyor. Böylece belirli nesneleri tarayıp ardından üç boyutlu yazıcıdan kopyasını basabilirsiniz. Elbette aynı hassasiyet ve renk kalitesi elde edilemiyor ama ilginç sonuçlar mümkün.
Şu aşamada önsipariş aşamasında olan Digitizer için 1400 dolar isteniyor. Yeni bir seri olduğundan zamanla maliyet düşebilir. Elbette bu alandaki ilk örnek değil ama evlere girebilecek ekonomik bir cihaz olarak tasarlandığı için ilgi çekiyor. En fazla 20 cm yükseklikte nesneler taranabiliyor. Tahmin edileceği gibi firmanın geliştirdiği Replicator yazıcılarla ideal ikili olacak biçimde geliştirilmiş.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir