Bu ördeğin bir ayağı 3D yazıcıyla yapıldı

ordek3 boyutlu yazıcılar yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Oldukça ilginç şeylerle karşımıza çıkan 3 boyutlu yazıcılarla son olarak makineli tüfek üretilmiş ve bu da birçok kişinin tepkisini çekmişti. Bunun yanında ise tıp gibi iyi alanlarda da kullanılan 3 boyutlu yazıcı ile geçtiğimiz aylarda bir hastanın kafatası hazırlanmıştı. Şimdi ise doğuştan bir ayağı olmayan ve bu yüzden yürüyemeyen ördek Buttercup’un hayatı 3 boyutlu yazıcılar sayesinde değişti.
Bir süre önce gündeme gelen ördek Buttercup’un sorunlu olan ayağının yerine 3 boyutlu yazıcı ile yeni bir ayak takılacağı açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından şu an 12 bin kişinin beğendiği bir Facebook sayfası bile açıldı. Birçok kişinin destek verdiği bu çalışmayı ise NovaCopy isimli şirket yürüttü. Şirket Buttercup’un kardeşinden aldığı ölçülerle 3 boyutlu yazıcılardan yeni bir ayak oluşturdu ve Buttercup’a takıldı.
Şimdi Buttercup, bu yeni ayağı sayesinde oldukça düzgün bir şekilde yürüyebiliyor ve hayatına devam edebiliyor. Öte yandan 3 boyutlu yazıcıların tıp alanında kullanılmaya başlanması oldukça önemli bir gelişme. Bakalım önümüzdeki günlerde daha neler göreceğiz?
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gLs-kwTc2sM&w=640&h=360]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir