SOLIDWORKS PDM Kasanızın Sütunlarını Özelleştirme

Teknik İpuçlarıKategori: Solidworks PDMSOLIDWORKS PDM Kasanızın Sütunlarını Özelleştirme
Melis Menzil Kızılpınar Teknik Destek Mühendisi 2 hafta önce oluşturdu

PDM, kasanızda yapılan doğru özelleştirmelerle ekibinizi daha da verimli hale getirebilecek güçlü bir araçtır. Kasanızın dosya gezginine hangi sütunların dahil edileceğini kişiselleştirmek gibi özelleştirmeler kasada gezinmeyi kolaylaştırabilir.

Ön izleme aracı harika olsa da bir dosya hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışmak için onu kullanmak yine de zaman alabilir. Bir kullanıcının ne aradığını tam olarak anlamak için sütunların özelleştirilmesi, kullanıcıların bir bakışta dosyaların anlık durumlarını hızlıca kontrol edebilmesine olanak tanır. Aşağıda PDM Yönetim Aracını kullanarak kasadaki sütun görünümlerinin nasıl özelleştirileceğini inceleyeceğiz.

Dosya gezginimize hangi sütunların dahil edileceğini özelleştirmek için PDM Yönetim aracını açın, yönetici olarak oturum açın ve sütunlar dizinini açın. Sütun dizini genişletildikten sonra, “Dosya Listesi Sütunları”na sağ tıklayın ve “Yeni Sütun Kümesi”ni seçin.

“Yeni Sütun Seti” seçildiğinde, Özelleştirilmiş Sütunlar iletişim kutusu açılır ve yeni bir sütun görünümü oluşturabileceğimiz yer açılır. Sütunlar sekmesi altında dosya görünümüne dahil edilecek sütunları ekleyebilir, silebilir ve yeniden düzenleyebiliriz. Sütunları Sırala altında, sütunların artan veya azalan şekilde nasıl listeleneceğine ilişkin kapsamlı bir organizasyon seçebiliriz. Sütunlar altında hangi değişkenlerin dahil edilmesini istediğimizi, adın kasa dosya gezgininde görüneceğini, dosya gezgininde görüldüğü gibi sütunun genişliğini ve hizalamayı (sol/sağ) seçiyoruz.

Bir sütun eklemek için “Ekle”yi seçin ve ardından “Seçili Sütun”un altında, sütunun içermesini istediğiniz değişkeni ve onun özelliklerini belirtin. Özelleştirilmiş Sütun açılır penceresi, çeşitli standart değişkenler ve ardından oluşturulan değişkenler için seçenek sunar. Sütun oluşturulurken değişkenin tüm konfigürasyonlarda mı yoksa sadece önceden belirlenmiş konfigürasyonlarda mı aranacağı belirtilebilir. Sütun oluşturulduktan sonra sütunlar tablosunun altında ve sağındaki oklar bunların ayrı ayrı yeniden sıralanmasına olanak tanır. İzinler sekmesi yöneticinin, oluşturulan sütun kurulumunun kime uygulanacağını belirlemesine olanak tanır. İzinler kullanıcı veya grup tarafından belirlenebilir.

SOLIDWORKS PDM’deki sütun kişiselleştirme, kasada daha verimli gezinmeye olanak tanır. Ayrıca, sütun görünümlerini grup/kullanıcıya göre kişiselleştirmek, yöneticinin dosya görünümünü kullanıcılara en fazla fayda sağlayacak şekilde kişiselleştirmesine olanak tanır.