SOLIDWORKS ASSET PUBLISHER Nedir?

SOLIDWORKS içerisinde montaj ortamında bileşenleri birbiriyle ilişkilendirebilmek için montaj ilişkilerini kullanmaktayız. Montaj ilişkileri SOLIDWORKS içerisinde ne kadar diğer CAD programlarına oranla kolay olsa da çoklu bileşenler üzerinde karmaşık ve zaman alan bir hale gelebilmektedir.

Bundan dolayı SOLIDWORKS içerisinde bu süreçleri kısaltacak hızlı montaj ilişkileri vermenizi sağlayan “Asset Publisher” komutu bulunmaktadır. Bu komut ile birlikte bileşenleri hızlı bir şekilde birbirine bağlayabileceksiniz. Öncelikle montajda kullanacağınız bileşenlerde ilişkilenecek alanların tanıtılması gerekmektedir.

Adım Adım SOLIDWORKS ASSET PUBLISHER uygulaması

1- Asset Publisher komutu “Araçlar” başlığı içerisinde yer almaktadır.

2- Komutu açtığınızda önce parçanın oturacağı zemin için bir düzlem seçimi yapılmaktadır. Sonrasında sırasıyla bağlanacak kenar, tepe noktası ve yüzey seçimleri yapılarak “add connector” denir ve ilişki tanımlanır.

3- Parçanın her iki tarafına da ilişki tanımlaması gerçekleştirilir.

4- İlişkileri verdikten sonra komutu kapattığınızda artık bileşenin unsur ağacında ilgili bir başlık oluşur. Bileşen bu şekilde kaydedilir.

5- İlişkilendirilecek diğer parça için de aynı işlemler gerçekleştirilir.

6- Bileşenler üzerinde işlemler tamamlandıktan sonra artık montaj ortamında çalışmaya geçilir.

7- Bileşenler üzerinde işlemler tamamlandıktan sonra artık montaj ortamında çalışmaya geçilir.

Görselde gördüğünüz gibi önceden ilişki tanılanmış bileşenleri montaj ortamına çektiğinizde otomatik olarak vermiş olduğunuz ilişkileri yakalayarak sizin için bu ilişkiyi oluşturmaya çalışmaktadır.

8- Montajınızı tamamladıktan sonra montaj unsur ağacından montaj ilişkilerinde manyetik olarak ilişkiler listelenir.

Bu ilişkiler sayesinde bileşenleri sürükleyerek hareket ettirebilirsiniz. Otomatik olarak tekrar ilişkiyi kuracaktır.

SOLIDWORKS Asset Publisher nedir? sorusuna kısa bir uygulama ile yanıt vermiş olduk. Projelerinizde kullanmak için eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa hemen bizimle iletişime geçin!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir