PDM Seri Numarası Oluşturma

PDM Seri numaraları, SOLIDWORKS PDM’de otomatik olarak bir sayı serisi oluşturmak için kullanılır. Bu, PDM’in parça, montaj ve teknik resim numaraları için kullanılacak bir numara oluşturmasının harika bir yoludur. Her sayı dizisi, her dosya türü için özelleştirilebilir. PDM, numarayı otomatik olarak oluşturacak ve bu numarayı dosya adı olarak kullanacak şekilde ayarlanabilir.

Bu makalede seri numaralarının nasıl ayarlanacağını, veri kartı değişkeninin seri numarasını kullanacak şekilde nasıl ayarlanacağını ve SOLIDWORKS’ün dosya adı olarak seri numarasını kullanacak şekilde nasıl ayarlanacağını ele alacağız.

Seri Numarası Ayarlama

Seri numarasının öncelikle Yönetim aracında ayarlanması gerekir. Yönetim aracını açın ve kasaya bağlanın. Ardından Seri Numarası düğümüne gidin, düğüme sağ tıklayın ve Yeni Seri Numarası’nı seçin.

Bu, Seri Numarasını adlandırabileceğiniz, numaranın bir listeden mi yoksa bir dizeden mi geldiğini seçebileceğiniz, dizenin formatını ve artış değerini seçebileceğiniz iletişim kutusunu açacaktır.

Bu örnekte Parça Numarası seri numarası bir dizeden alınacaktır.

P- ön ekine ve 4 haneli bir sayıya sahip olacaktır.

ve her yeni parçada birer birer artacak.

Artık Seri Numarası ayarlandığına göre PDM’nin bunları kullanabileceği bir yere ihtiyacı vardır. Bu veri kartındaki bir alan aracılığıyla yapılır. Bu alan yapılandırıldığında PDM alana seri numarası serisinden bir numara atayacaktır.

Veri Kartlarındaki Alanın Ayarlanması

Yönetim Aracında kart görünümü açın ve seri numarasının ekleneceği kartı bulun. Parça Numarası seri numarası için “SOLIDWORKS File Card” adlı veri kartımı buldum. Karta çift tıklayarak kart düzenleyiciyi açacaktır. Kart düzenleyiciyi kullanmak için makinede yerel kasa görünümüne sahip olmanız ve kasada oturum açmanız gerekeceğini unutmayın. Kart düzenleyiciyi kullanma izni, kasa görünümünde oturum açan kullanıcıya bağlıdır.

Kart, kart düzenleyicide açıldığında seri numarasına bağlantı kurulması gerekir. Numara alanını seçin ve Varsayılan Değer bölümünün altındaki sağ sütunda Seri Numarası’nı ve ardından parça numarası seri numarasını seçebilirsiniz.

Parçayı Kasaya Kaydetme

Artık seri numarası oluşturulduğuna ve veri kartı, bir parça kasaya kaydedildiğinde seri numaralarını alacak şekilde ayarlandığına göre, veri kartı, parça numarası alanı doldurulmuş olarak görünecektir.

Parça numarası veri kartına atanacaktır ancak kasaya kaydedildiğinde yine de ona bir dosya adı ve açıklama vermeniz gerekir.

Seri Numarasını Dosya Adı Olarak Kullanma

Artık PDM parça numarası oluşturduğunuzda, SOLIDWORKS bu seri numarasını dosya adı olarak kullanacak şekilde ayarlanabilir. Bunun seçeneği SOLIDWORKS’te Araç>SOLIDWORKS PDM>seçenekler altında bulunur.

Kasa Ayarları (Yalnızca SOLIDWORKS PDM Professional) bölümünde kasayı seçin, ardından parça, montaj ve teknik resim sekmeleri altında kullanılacak seri numarasını seçin ve yeni dosyaları seri numarasıyla otomatik olarak adlandırma seçeneğini işaretleyin.

Ayrıca, bir dosya farklı kaydet kullanılarak kaydedildiğinde bir sonraki seri numarasını alacak şekilde seçeneği de belirleyebilirsiniz. Bu seçenekleri ayarlamak için Yöneticinin makinedeki kasa görünümünde oturum açması gerekir. Bu seçenekleri ayarlama iznine sahip olan tek kullanıcı budur.

Artık bir parça kasaya kaydedildiğinde dosya adı otomatik olarak bir seri numarasıyla doldurulur.

Seri numarası; parça, montaj ve çizim numaralarının tutarlılığını düzenleyip sağlamanın ve kasanızı düzenli tutmanın harika bir yoludur

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir