SOLIDWORKS Montajlarda Hızlı Parça Düzenleme Ayarları

SOLIDWORKS’de montaj esnasında parça düzenleme ihtiyacı doğduğunda çok daha hızlı çalışabilmeniz mümkün! Bunun için performansa etki edebilecek bir ayar olan görüntüleme ayarını yapabilirsiniz.

SOLIDWORKS Montajlarda Parça Düzenlemek için Görüntüleme Ayarı

1.Açılan montajda düzenleme yapmak istediğimizde Sistem seçenekleri tuşuna basılarak sistem ayarları sayfası açılır.

2. Sistem Seçenekleri açıldığında Görüntü ayarları bölümüne gelinir.

3. Görüntü ayarlarında “Bağlamda düzenleme için montaj şeffaflığı” seçeneği Otomatik Solidworks kurulumlarında “Montaj için Şeffaflığı Zorla” şeklinde gelmektedir ve Montaj içinde parça düzenleme açıldığında Şekil 3’deki gibi düzenleme haricindeki parçaları şeffaf yapmaya çalışır.

4. Ancak eğer çok parçalı montajlarımız varsa ve bilgisayarımızın performansını artırmak istiyorsak o zaman Görüntü ayarlarında “Bağlamda düzenleme için montaj şeffaflığı” seçeneğini “Opak Montaj” olarak değiştirip montaj içinde parça düzenlemedeki performans sorunlarının önüne geçmiş oluruz.

5. Opak Montaja geçen görüntüde montaj şeffaflığa zorlanılmadığından dolayı montaj içerisinde parça düzenleme daha performanslı çalışacaktır. Hangi Parçanın düzenlenmeye çalışıldığını ise Unsur ağacında mavi yanan yazı ile takip edebiliriz.

SOLIDWORKS montaj ortamında daha hızlı parça düzenlemek için bu görüntü ayarının çok işinize yarayacağına eminiz. Armada blogda yer alan SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE ve diğer ürünlerimiz hakkındaki faydalı ipuçları için bizi takip etmeyi unutmayın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir