SOLIDWORKS Desktop ile Connected Arasındaki Farklar

Yıllardır severek kullandığınız SOLIDWORKS, bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformunda SOLIDWORKS Connected adıyla geliyor. Bir birine son derece benzeyen bu iki farklı sürüm arasındaki farkları sizler için derledik.

1- Kurulum, Güncelleme ve Lisanslama 

SOLIDWORKS ile SOLIDWORKS Connected arasındaki ilk önemli fark kurulumla başlıyor. Bilineceği üzere şimdiye kadar yaklaşık 14GB’lık bir kurulum dosyasını indirerek kurulum yapıyorduk. Ayrıca lisanslama için seri numarasına da ihtiyaç vardı.

SOLIDWORKS Connected ise böyle bir sürece gerek kalmıyor. 3DEXPERIENCE platformuna bağlandığınızda, Connected rolüne erişebilir ve kurulumu platform üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.


Kurulumdan sonra SOLIDWORKS Connected’ı çalıştırmak isterseniz, tekrardan platform üzerinden erişmenize gerek yok. Dilerseniz masaüstüne kısayol olarak hemen oluşturabilirsiniz.

2- Yerel Dosyalar

SOLIDWORKS Connected, SOLIDWORKS’un bulut tabanlı sürümü olduğunu biliyoruz. Desktop sürümünde olduğu gibi dosyalarınızı yerel olarak kaydedebilirsiniz. Ayrıca tahmin edileceği üzere doğrudan 3DEXPERIENCE platformuna kaydedilebilir.

Tüm dosyalar her zaman yerel olarak makinenize yüklenir; SOLIDWORKS, dosyalarınızın güncel olup olmadığı veya platforma kaydedilen dosyalardan daha yeni olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirir.

Yerel dosyalarınıza doğrudan SOLIDWORKS Connected’dan “Bu Bilgisayardaki 3DEXPERIENCE Dosyaları” Uygulamasından göz atabilir ve yönetebilirsiniz.

3- SOLIDWORKS Araçları

Alışkın olduğumuz SOLIDWORKS Desktop, verimliliği arttıran pek çok destekleyici yazılımlarla birlikte gelir. Connected ile Desktop sürümlerinde bu araçlar için biraz farklılıklar söz konusudur.

SOLIDWORKS Task Scheduler

Görev zamanlayıcı olarak bilinen bu yazılıma SOLIDWORKS Connected üzerinden erişmek için Tools-Araçlar ziyaret edilmelidir.

SOLIDWORKS RX

Görev zamanlayıcısına benzer şekilde SOLIDWORKS RX’e erişmek de yine SOLIDWORKS Connected üzerinden mümkün.

eDrawings

SOLIDWORKS Connected’da eDrawings’i bulamazsınız. Çünkü bu uygulamanın yerini 3DPlay almıştır ve her 3DEXPERIENCE kullanıcısı doğrudan erişebiliyor.

SOLIDWORKS Visualize

SOLIDWORKS Visualize, SOLIDWORKS Connected’da Profesyonel ve Premium paketlerle ayrı olarak sunuluyor. SOLIDWORKS Connected rolünün hemen altında Visualize’a erişilebilir.

4- Eklentiler

SOLIDWORKS Connected, SOLIDWORKS Desktop sürümüne kıyasla daha az eklenti desteğine sahiptir. Şimdilik aşağıdaki listede yer alan eklentiler desteklenmektedir.

FeatureWorks
Design Checker
TolAnalyst
Task Scheduler
Utilities
ScanTo3D
CircuitWorks
SOLIDWORKS Premium (with Static Simulation)
SOLIDWORKS Motion
Routing
Toolbox

5- Simülasyon

SOLIDWORKS Connected, Simulation Standart için yerleşik desteğe sahiptir. Daha yüksek düzeydeki simülasyonlar için 3DEXPERIENCE platformunun zengin simülasyon rollerini gerektirir. Bulut desteği sayesinde en zorlu analiz çözümlerini herhangi bir bilgisayar üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

6- Çevrimdışı Çalışma

SOLIDWORKS Connected bulut tabanlı yani internet üzerinden çalıştığı için çevrimdışı çalışmadığı zannedilebiliyor. Oysa Connected ile çevrimdışı çalışılabilir ve herhangi bir zorluğu yoktur.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir