Bulut Tabanlı SOLIDWORKS Tasarım Rolü Yenilikleri – 3D Creator

Tarayıcı tabanlı SOLIDWORKS veya diğer bir deyişle 3DEXPERIENCE’ın tasarım rollerinde ki son güncellemeler heyecan verici. En son işlevsel dağıtım (FD) sürümü olan R2024x FD01; 3D Creator, 3D Sculptor ve Manufacturing Definition Creator için kullanıcı deneyimi ve performans geliştirmelerini sunuyor.

Bu geliştirmeler arasında,

  • Komutları kolayca bulmak için yeni bir komut araması,
  • Tek bir araçla delikleri belgeleme yeteneği ,
  • Resimleri daha hassas bir şekilde eklemek için yakalama noktaları

ve daha fazlası yer alıyor! Şimdi ilk olarak 3DEXPERIENCE’ın güçlü tasarım rolü 3D Creator da ki R2024x FD01 yeniliklerine bakalım.

Kullanıcı Deneyimi

Artık ürününüzü gerçek tasarım ortamında geliştirebilir ve sonrasında görsellerini oluşturabilirsiniz. Tasarım ortamları ekleyerek, ürünü herhangi bir sürprize yer vermeden tasarlayın. Ürünlerinizi amaçlanan çevrede canlı bir şekilde görselleştirmenize ve ürünlerin doğru ölçekte tasarlandığından emin olmanıza yardımcı olan harika bir özelliktir. Spor salonu, hastane odası, mutfak ve oturma odasını içeren ortamlar galerisinden dilediğinizi seçerek işe başlayabilirsiniz!

Kolaylaştırılmış Paylaşım Seçenekleri

Dosya Paylaş, Toplulukta Paylaş ve daha fazlası gibi tüm paylaşım seçenekleri artık tek bir yerde toplandı. Eylem çubuğundaki tek bir komuttan hepsine erişebilir ve doğrudan 3DDrive’dan paylaşabilirsiniz.

Komut Arama

SOLIDWORKS’te çok sevdiğiniz komut arama özelliği, artık tarayıcı tabanlı tasarım rollerinde de var! S tuşu ile kısayol menüsünden komut arayabilir veya komutu doğrudan girebilirsiniz.

Ortak Tercihlerde Yeni Seçenekler

Ortak Tercihler menüsünde sizi daha çok seçenek bekliyor! Otomatik görünüm navigasyonu, varsayılan düzlem görünürlüğü ve yeniden oluşturma yöntemini kontrol etmenize olanak tanıyan yeni seçenekler geldi.

Parça ve Montaj Tasarımı

  • Tel Kafesleri Tasarımlara Dahil Edin: Tel Kafes ve parametrik geometri arasında daha uyumlu bağlantılar oluşturmak için çizimlerde kafes geometrisi kullanabilirsiniz. Örneğin tel kafeslere ölçümlendirme yapabilir veya çizim objelerine dönüştürebilirsiniz.
  • Bileşenleri Ekle ve Değiştir: Ekle ve Değiştir komutunu kullanırken bileşenleri bulmak her zamankinden daha kolay. Son kullanılan veya alakalı içeriğe hızlı bir şekilde erişerek iş akışınızı geliştirebilirsiniz.
  • Harici Referans Yönetimi: Bozuk referanslarla uğraşmanın zaman alıcı olabileceğini hepimiz biliyoruz. Bu yükü hafifletmek için artık eski veya bozuk dış referansları daha hızlı tanımlayabilirsiniz. Özellikler ve geometriyle ilgili referans sorunları konusunda sizi uyarmak için Tasarım Yöneticisinde yeni rozet simgeleri göreceksiniz. Simgelerin üzerine geldiğinizde “Bozuk Referans” veya “Bağlam Dışı” gibi açıklayıcı bir hata mesajı göreceksiniz.
  • Kayıp Referansları Onarın: Kayıp referansları onarmak can sıkıcı olabilir! Yeni Kenarda Düzenle komutunu (Edit on Edge) kullanarak bu süreci son derece hızlandırabilirsiniz. Dönüştürülen çizimlerdeki kayıp referansları tek bir sezgisel iletişim kutusu aracılığıyla düzeltebilir, sorunsuz ve hatasız bir tasarım süreci sağlayabilirsiniz. 
  • Güncelliğini yitirmiş Montajları Çözün: Güncelliğini yitirmiş ve çözülmemiş bir montajı açtığınızda, ürünü çözmenizi isteyen bir hata mesajı alırsınız. Genellikle bir montaj güncelliğini yitirdiğinde Tasarım Yöneticisi hata mesajlarıyla dolup taşar. Bunu düzeltmek için, açılan uyarı mesajında ​​”Ürünü çöz” seçeneğine bastığınızda Tasarım Yöneticisindeki hata mesajları kaybolacaktır.

    Son olarak, performans söz konusu olduğunda çizimden çıkmak, önizleme oluşturmak için Desen ve Ayna kullanmak ve gövde seçimi için komutları kullanmak çok daha hızlıdır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir