SOLIDWORKS PDM E-posta Bildirimi Sorunları

Teknik İpuçlarıKategori: Solidworks PDMSOLIDWORKS PDM E-posta Bildirimi Sorunları
Erdem Dağdeviren Teknik Destek Mühendisi 2 hafta önce oluşturdu
Bildirimleri e-posta yoluyla göndermek için  Solidworks PDM’ in  bir şirketin e-posta sistemiyle çalışması gerekir. Solidworks PDM, Exchange gibi şirket içi bir e-posta hizmetiyle iyi çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Şirketiniz bir internet posta hizmeti (Office 365 gibi) kullanıyorsa, bir proxy e-posta hizmeti kurmanız gerekecektir.
Proxy e-posta hizmeti SOLIDWORKS tarafından sağlanmaz. Ancak SOLIDWORKS, S-061136 SOLIDWORKS Bilgi Bankası makalesinde örnek bir e-posta proxy’si sağlamıştır.
Yaygın Veritabanı Hizmeti Hataları

İki yaygın hata, veritabanı hizmetinin başarısız olmasına neden olur.

  • MailService için veritabanı sunucusu adı yanlış
  • SQL kimlik bilgileri yanlış

1. MailService’deki Veritabanı Sunucusu Adı

Veritabanı sunucusu adı kayıt defterine kaydedilir. Veritabanı sunucusu hizmetinin bulunduğu sunucuda, “ HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ SolidWorks\ Applications \PDMWorks Enterprise\MailService ” anahtarını kontrol edin. Sunucuya bakın ve doğru olduğunu doğrulayın.

Veritabanı sunucusu adını doğrulamak için Solidworks PDM Yönetim aracına gidin. PDM Admin aracında kasada oturum açtıktan sonra kasa adına sağ tıklayın ve özellikler öğesini seçin.

Veritabanı sunucusu adı “ Dosya Kasası ” özelliklerinde listelenir.

2. Kasanın SQL Oturum Açma Kimlik Bilgilerini Doğrulayın

Arşivler klasörüne gidin ve kasaya sağ tıklayın. Özellikler’ i seçin.

Giriş sekmesini seçin. SQL girişine bakın. Varsayılan SQL oturum açma bilgilerini kullan kutusu   seçiliyse   bu iletişim kutusundan çıkmak için iptali seçin. Varsayılan SQL girişine bakmamız gerekecek.  Bunun nasıl yapılacağı hakkında aşağıdaki Varsayılan SQL oturum açma bilgilerini doğrulama konusuna bakın.

Kutunun işareti kaldırılmışsa değiştiri seçin.

SQL kullanıcı oturum açma bilgilerini not edin. Bu, SOLIDWORKS PDM’ nin veritabanında oturum açmak için kullandığı hesaptır. Hiçbir şeyi değiştirmeyin. Sadece hangi hesabın kullanıldığını doğrulamak istedik. İptali seçin.

3. Varsayılan SQL girişini doğrulayın

Araçlar menüsünü seçin ve varsayılan ayarları seçin.

Oturum aç sekmesine tıklayın. SQL oturum açma bölümünde  Değiştir’ i  seçin.

SQL kullanıcı oturum açma bilgilerini not edin. Bu, Solidworks PDM’ nin veritabanında oturum açmak için kullandığı hesaptır. Hiçbir şeyi değiştirmeyin. Sadece hangi hesabın kullanıldığını doğrulamak istedik. İptali seçin.