SOLIDWORKS Electrical’da Bileşen İşaretleri

Teknik İpuçlarıKategori: Solidworks ElectricalSOLIDWORKS Electrical’da Bileşen İşaretleri
Hakan Bircan Teknik Destek Mühendisi 4 hafta önce oluşturdu

SOLIDWORKS Electrical’da, bileşenleri bileşen işaretleriyle tanımlamak önemlidir. Bu işaret, bileşenin diğer temsillerine ilişki kurmak için kullanılır. Bir sembol bir Şematik veya Hat Diyagramına eklendiğinde, sembolü projede zaten tanımlanmış bir bileşen olarak tanımlayabilir veya yeni bir işaret (tanımlayıcı) ile yeni bir bileşen oluşturabiliriz. Bu makalede, yeni bir sembolün işaretini alabileceği dört yol üzerinde duruyoruz.

İlk seçenek, sembol ile projedeki iki sembol arasında bir ilişki oluşturacaktır. Sembolü eklerken ve mevcut bir bileşene ilişki oluştururken, sembol Özellikler menüsünün sağ üst kısmında bulunan açılır filtreyi kullanarak hızlı bir şekilde bileşen türüne göre filtreleyebilir ve ilişkilendirmek istediğimiz bileşeni bulabiliriz.

Bir kez bileşen seçildiğinde, mevcut bileşenle aynı işarete sahip olacaktır. Örnek ağaçta (aşağıdaki örnekte), farklı sayfalarda iki sembol aynı bileşeni temsil eder.

Bir kez bileşen seçildiğinde, mevcut bileşenle aynı işarete sahip olacaktır. Örnek ağaçta (aşağıdaki örnekte), farklı sayfalarda iki sembol aynı bileşeni temsil eder.

İkinci seçenek, yeni bir bileşen oluşturmaktır. Bu, sembolü ilk kez bir sayfaya yerleştirdiğinizde olur. Mevcut bir sembole veya bileşene ilişkilendirilmez. Yeni bir işaret otomatik olarak oluşturulur.

Bu işaret nasıl oluşturulur ve nerede tanımlanır?

Bir işaret en az iki parçadan oluşur: Kök (M, PB, SS, CR) ve bir sıra numarası veya başka bir benzersiz numara. Bir işaret, temsil için kullanılan sembolden varsayılan olarak tanımlanabilir. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, yeni bir sembol oluştururken veya mevcut bir sembolü düzenlerken, bileşen işareti kökünü tanımlayabiliriz.

Bir belgeye yeni bir sembol eklendiğinde, SOLIDWORKS sembol özelliğinden alınan işaret kökünü kullanacak ve işareti oluşturmak için benzersiz bir sıra numarası ekleyecektir. Örneğin, “S” olarak kök işareti olan bir bileşen oluşturduğumuzda; bu “S” yi kök olarak kullanan ilk bileşen ise S1 olacaktır. İkinci sembol için ikinci bir bileşen S2 olur.

Sembol işareti kökü boş ise dahi, yeni bileşenlere işaret eklenmesinin üçüncü bir yolu vardır. Sembole tanımlanmış bir işaret yoksa, yeni bir bileşen eklendiğinde sembolün sınıflandırması tarafından tanımlanan işaret kökünü alır.

İşaretin oluşturulması için dördüncü seçenek bir formülün tanımlanmasıdır. Bu, proje düzeyinde tanımlanır.

SOLIDWORKS Electrical Bileşenler İşaretleme Formülü

Elektrik Projesi sekmesinden, Konfigurasyonlara gidin ve ardından İşaret sekmesine gidin. Bileşenler için işaret bölümünde, bileşenler için sistem varsayılanlarından farklı bir formül belirtmemize veya özel bir formül tanımlamamıza izin veren sağdaki formül simgesi bulunur.