SOLIDWORKS Bilgisayar Tanımlayıcısı Alınamadı

SOLIDWORKS’ ü başlatırken “Bilgisayar tanımlayıcısı alınamadı” hatasını alıyorsak eğer bu mesaj SOLIDWORKS’ün lisanslama sistemi FlexNet’ten geliyor. SOLIDWORKS’ü ilk kez etkinleştirdiğinizde, lisans türünden (bağımsız veya ağ) bağımsız olarak FlexNet lisanslama hizmeti, bilgisayarınızı tanımlamak için benzersiz ve özel bir bilgisayar kimliği oluşturur.

SOLIDWORKS’ü her başlattığınızda etkinleştirme işleminin büyük kısmı bu bilgisayar kimliğinin doğrulanmasını içerir. Bilgisayar kimliği doğrulanamıyorsa SOLIDWORKS şu hata mesajını verir: “Bilgisayar tanımlayıcısı alınamadı. Devam edebilirsiniz ancak gelecekte etkinleştirme veya aktarım sorunları yaşayabilirsiniz. Destek için lütfen satıcınızla iletişime geçin.”

Bu, FlexNet lisanslama sunucusu hizmetinin çalışmadığı, işletim sisteminizde yakın zamanda güncellemeler yapıldığı veya hatalı veya eksik bilgisayar donanımı olabileceği anlamına gelebilir.

Bu yazıda bu dört çözümü inceleyeceğiz:

  1. FlexNet lisans hizmetinin kontrolu
  2. SOLIDWORKS onarma işlemi
  3. Eksik veya hatalı donanımı kontrol işlemi
  4. Etkinleştirilmiş bir bilgisayardaki bilgisayar kimliğini bulma

FlexNet Lisans Hizmetleri         

  • FlexNet lisans hizmetinin çalıştığından emin olun.
  • Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Yönetimsel Araçlar> Hizmetler’e gidin veya Windows Başlat menüsüne ‘Hizmetler’ yazın.
  •  FlexNet Lisanslama Hizmeti ve FlexNet Lisanslama Hizmeti 64 hizmetlerini bulun ve her ikisinin de çalıştığından emin olun.

SOLIDWORKS Onarma İşlemi 

SOLIDWORKS’ü onarın, işletim sistemlerinde güncelleme yaptıysanız ve bu hata mesajını alıyorsanız lütfen bir SOLIDWORKS onarım kurulumu çalıştırın .

Eksik Veya hatalı Donanım Kontrol İşlemi

  • Eksik veya hatalı donanımı kontrol edin.
  • FlexNet lisanslama hizmeti, her bir benzersiz bilgisayar kimliğini oluşturmak için sabit sürücüler, ağ kartları gibi bilgisayar donanımının yanı sıra diğer sistem bileşenlerinden oluşan bir kombinasyon kullanır. Bu bileşenlerden biri eksikse, arızalıysa veya sürücüde sorun varsa etkinleştirme sistemi bilgisayar tanımlayıcısını elde edemez.
  • Windows+R tuşlarına basarak ve Çalıştır kutusunu açarak sistem bilgilerini açın. ‘msinfo32’ yazın.

Donanım veya sürücülerle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız bunlar burada listelenecektir. Bunları çözmek için BT ekibinizle birlikte çalışın.

Etkinleştirilmiş bir bilgisayarda bilgisayar kimliği nasıl bulunur?

SOLIDWORKS > Yardım > Lisans > Lisansları Göster’de (2020 ve daha yeni sürümler için)

SOLIDWORKS Ürün Etkinleştirme iletişim penceresinde Hakkında öğesine tıklayın.

Leave a Reply