SOLIDWORKS Bilen Eleman İş İmkanları Nelerdir?

SOLIDWORKS bilen eleman iş ilanlarını sıklıkla gördüğünüze eminiz. Öyle ki popüler iş ilanları sitelerinde, şöyle bir arama yaparsanız yüzlerce ilan karşınıza çıkacaktır. Ülkemizde ve dünyada ki en popüler 3D CAD yazılımı olduğu düşünüldüğünde bu hiç de şaşırtıcı değil.

SOLIDWORKS mühendisler, teknikerler ve AR-GE sorumluları için olmazsa olmaz programlardan biri diyebiliriz. O halde bu kadar önemli olan bu programı bilen kişilerin iş imkanları konusuna açıklık getirelim. Eğer sadece çizim yapabileceğinizi düşünüyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okumanız faydalı olacaktır.

SOLIDWORKS Bilen Eleman İş İmkanları

Sadece ülkemizde değil dünya genelinde en çok tercih edilen SOLIDWORKS’un kullanım alanı çok geniştir. Çoğu kişi sadece bir çizim programı olarak bilse de firmalar çok yönlü olarak kullanım yapar. Tasarımdan imalata, pazarlamadan ürün yönetimine kadar pek çok alanda bu yazılımdan faydalanırlar. Uzun bir giriş yaptığımıza göre artık iş imkanlarına maddeler halinde geçebiliriz.

Tasarım

Şirketlerin tasarım ofisinde tasarımcı olarak çalışabilir veya ürün geliştirme biriminde bir AR-GE sorumlusu olabilirsiniz. SOLIDWORKS 3D CAD ürünü ile 3 boyutlu olarak tasarlayabilir ve imalat detaylarını çıkartabilirsiniz.

Analiz

Tasarımların gerçek hayatta vereceği sonuçları, imalat aşamasına geçmeden henüz tasarım aşamasında görebilirsiniz. SOLIDWORKS Simulation ürünü ile tasarımların analizleri yapılır ve üzerinde hangi iyileştirmeler yapılacağı anlaşılır. Bir firmada işte bu analiz işlerini de yapabilirsiniz. Ancak iyi bir SOLIDWORKS kullanıcı olmakla birlikte, mühendislik bilgisi gerektiğini de unutmayın.

İmalat

Tasarımın olduğu yerde imalatta büyük ihtimalle bulunur ve başarılı parçalar imal edebilmek için CAM yazılımı gerekir. CNC tezgahların parçaları işleyebilmesi için bir G kodu gerekir ve bunu SOLIDWORKS CAM ile yapabilirsiniz. Bu arada SOLIDWORKS ile tam entegre çalışan  Böylece imalat departmanlarında da rahatlıkla çalışmanız mümkün olacaktır. Burada ufak bir parantez de hyperMILL ürünü için açabiliriz ki kendisi SOLIDWORKS ile entegre çalışan bir CAM yazılımıdır. Otomotiv, savunma ve medikal gibi önemli sektörlerde 5 eksen simultane işleme yapılabilmesini sağlar.

Kalite Kontrol

Tasarımı hazırlanan parçalar şüphesiz ki doğrudan imalata gitmez. Gerekli kontrollerin yapılması için kalite kontrol sorumlularının ölçümlendirme yapması gerekir. Bunun için SOLIDWORKS Inspection ürünü kullanarak kalite kontrol süreci yönetilebilir.

Elektrik

Malumunuz bir makinenin olmazsa olmazı elektrik sistemidir ve tasarımınıza hayat veren şey odur. Elektrik mühendisleri elektrik diyagramları, kablolamalar ve pano tasarımlarını yaparken işlerini son derece hızlandıran CAD yazılımlarını kullanırlar. Elektrik sistemlerinin tasarımında ve pano tasarımında 3D CAD ile entegre çalışan SOLIDWORKS Electrical ürünü bulunuyor.

Veri Yönetimi

Şirketler sürekli olarak yeni ürünler ve dolayısıyla da tasarımlar oluştururlar. Bu çok fazla data olacağı anlamına gelir. Revizyonların takibini yapmaktan tutunda dökümanları listelemek ciddi bir iş yüküdür. İşiniz SOLIDWORKS PDM ile bütün bu karmaşayı rahatlıkla takip etmek ve dosya takibi olabilir. Bu arada yeni nesil bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformu ile de PLM sistemlerinden sorumlu olabilirsiniz. Bu alan bambaşka ve gerçekten de heyecan uyandıran bir çalışma alanıdır.

Pazarlama

İmalat kadar önemli bir diğer konu da şüphesiz ki ürünleri en iyi şekilde pazarlamak! Pazarlama ile benim ne işim olur yahu demeyin. İşiniz olur çünkü ürünlerin profesyonelce piyasaya sunulması gerekir. Tasarımların gerçek hayatta olduğu gibi profesyonel render görüntüleri almak ve montaj kılavuzları hazırlamak için sizin gibi insanlar aranıyor! SOLIDWORKS Composer ve Visualize ürünlerini kullanarak muhteşem ürün görselleri, montaj kılavuzları ve daha pek çok döküman oluşturabilirsiniz.

İmalattan tutunda pazarlamaya, kalite kontrolden elektrik alanına kadar pek çok iş alanı olduğunu farkettiniz. Sizlere sadece tasarım değil, tasarımdan üretime kadar çok geniş bir çerçevede konuya bakmanızı tavsiye ederiz. Yukarıda saydığımız herhangi bir ürün hakkında daha fazla bilgi almak istiyor musunuz? Hemen bize ulaşarak ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Diğer blog yazılarımızda görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir