SOLIDWORKS Composer Nedir? Montaj Klavuzu Oluşturma

SOLIDWORKS ‘de montaj klavuzu oluşturmak söz konusu olduğunda, COMPOSER şüphesiz ki harika işler çıkartıyor. IKEA ürün montaj klavuzlarını görmeyenimiz yoktur. Verilen montaj şeması, görseller ve açıklamalarıyla öyle güzel detaylarla hazırlanmıştır ki, konudan uzak herhangi bir kişi dahi başarıyla montajı tamamlayabilir. İşte bu harika detayların kahramanı COMPOSER!

Montaj dökümanları sadece müşterilerin değil, aynı zamanda ekibinizin de anlayacağı şekilde hazırlanmalıdır. Karmaşadan uzak ve hataları en aza indirgeyecek şekilde olması önemli. Hataların zaman, nakit ve belki de müşteri kaybına neden olacağı açıktır. İşte bu durumda COMPOSER en profesyonel çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Hemen yukarıdaki görsele bakılacak olursa, sol tarafta standart patlatma görünümleri ve balonlama yoluyla hazırlanan bir montaj şeması görülüyor. Hemen sağdaysa COMPOSER ile hazırlanmış bir montaj şeması yer alıyor. Ne kadarda farklı değil mi? Şimdi biraz daha SOLIDWORKS COMPOSER nedir? üzerinde durabiliriz.

SOLIDWORKS COMPOSER Nedir?

Temelde 2 farlı işlevi vardır. İlk olarak bir ürününün hangi parçalardan oluştuğunu ve nasıl montajlandığını gösterebilirsiniz. Diğer kullanım amacıda bir montajı patlatma görünümüyle gösterip, montaja ait bileşenleri detaylandırarak listeler oluşturmaya yarar. İnteraktif oluşturulan listeleri müşterilerinizle paylaşabilir ve önemli bir kaynak oluşturabilirsiniz. Biraz daha net olmak gerekirse, hemen aşağıdaki görsele tıklayarak, interaktif hazırlanan bir çalışmayı inceleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS Composer ile hazırlanan interaktif çalışma. ( Görsele tıklayınız. )

COMPOSER ile SOLIDWORKS tam entegre çalışır. Dolayısı ile tasarım süreci devam ederken, diğer taraftan da katalog hazırlama süreci yürütülebilir. Böylece tasarımın tamamlanması beklenmeden, revizyonlardan etkilenmeden çalışmalar yürütülebilir.

Bir ürün katalogu oluştururken belki de en fazla zaman alan faktör, üründeki yapılan revizyonların kataloga tekrar uyarlanması. Eğer yapılan revizyonlar, montajın diğer bileşenlerini de etkiliyorsa işiniz bir hayli uzadı demektir. Ancak COMPOSER bu tarz sorunları tamamen ortadan kaldırıyor. Revizyonlar anında katalog çalışmalarına yansır ve tekrar tekrar düzeltme gereksinimini ortadan kaldırır.

Makalenin hemen başında detaylıca konuyu ele aldığımız bir webinarı sizlerle paylaşıyorum. Konunun daha net anlaşılması adına webinarımızda bir demo çalışması da yapılmıştır. Webinarı dikkatlice izlemenizi tavsiye ederim. Aklınıza takılan herhangi bir nokta varsa, yorum kısmına yazabilir yada bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir