SOLIDWORKS Flow Simulation içerisinde varsayılan halde SI birim sistemi kullanılmaktadır. SI (m-kg-s) şeklinde karşımıza çıkacaktır. Çalışmalarınızda özel birimlere ya da rutin kullandığınız kalıplaşmış birimlerle yeni bir birim sistemine ihtiyaç duyabilirsiniz. Birim sistemlerini düzenleyebilir, özelleştirebilir ve hatta yeni birimler ekleyebilirsiniz. Ekleyebileceğiniz bu özel birimler hem temel hem de türetilmiş birimler için geçerlidir.
Birim sistemine SOLIDWORKS arayüzündeki menü çubuğunda yer alan Araçlar’dan Flow Simulation >> Birimler şeklinde ilerlendiğinde ulaşabilirsiniz.
Alternatif olarak birim sistemlerine erişebilmek için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz. SOLIDWORKS Komut Yöneticisinden Flow Simulation sekmesinde yer alan Proje >> Birimler ve Mühendislik Veritabanı komutlarını kullanarak da birim sistemlerine erişebilirsiniz.
SOLIDWORKS Flow Simulation içerisinde varsayılan halde 6 birim sistemi gelmektedir. Bunları aşağıdaki görselde yer aldığı gibi Mühendislik Veritabanından rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Flow Simulation’da varsayılan birim sistemi mühendislik veritabanı penceresinin sağ alt tarafında gösterilmektedir.
Kendi ihtiyaçlarınıza göre yeni bir birim sistemi oluşturabilirsiniz. Bunun için Mühendislik Veritabanında sol tarafta bulunan Veritabanı ağacından Birimler >> Kullanıcı Tanımlı bölümüne gelerek Sağ tuş >> Yeni öğe diyerek yapabileceğiniz gibi Önceden Tanımlı birim sistemlerini bu alana kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Aşağıdaki görseli inceleyecek olursanız, yeni oluşturduğunuz birim sisteminin Öğe Özellikleri bölümünden ismini ve gerekli birimleri değiştirebilirsiniz.
İhtiyacınıza göre ilgili birimlerde özel bir birim oluşturabilirsiniz. Mesela Ana parametreler listesinde Basınç ve gerilme birimlerinde aralarında Pascal ve Megapascal dahil 25 adet Temel birim bulunmaktadır. Ancak Kilopascal bulunmamaktadır. Analizlerinizde kPa kullanmak istediğinizde bunu Özel Birim özelliğini kullanarak yapabilirsiniz.
Kilopascal (kPa) birim oluşturulması hakkında aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz. Bu şekilde birim dönüştürmeleri vs. yapabilirsiniz. Ayrıca daha gelişmiş denklemlerde oluşturabilirsiniz.