DraftSight Malzeme Listesi Oluşturma ve Dışarı Aktarma

Draftsight üzerindeki teknik resimlerinize malzeme listeleri ekleyebilir ve bu listeleri dışarıya aktarabilirsiniz. Malzeme listenizi oluşturmadan önce modeliniz üzerinde balonlama işlemini gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Burada eklediğimiz balonlamalar , malzeme listesi alırken bize referans olacaktır. Balon eklemek için Mekanik sekmesi altından Balon bölümüne geliyor ve ekle diyoruz.

Balon ekle seçeneğine tıkladıktan sonra önce teknik resim üzerinde referans çiziminiz hangisi olacaksa bunu seçiyoruz. Sonrasında ikinci seçim olarak modelin hangi noktasından balon çizgisini çekeceğinizi seçiyorsunuz. Bu işlemden sonra balon çizginizin yönünü ve boyutunu ayarlayabilirsiniz. Bu ayarlamayı yaptıktan sonra malzemeden kaç adet olduğunu girmeniz gerekir. Standart olarak bu değer 1 olarak gelir. Dilerseniz miktarı güncelleyebilirsiniz.

Sonrasında tanım, parça no gibi özellikleri ekleyebileceğiniz bir menü açılacaktır. Bu menüde tanımlamalarınızı yapmanız gerekmektedir.

Malzeme listesinde görmek istediğimiz tüm modelleri balonladıktan sonra yine Mekanik sekmesi altından Malzeme listesi bölümü içinden Oluştur komutunu seçiyoruz. Tablonun üst sol köşesinin hangi konumda olmasını istediğinizi komut penceresinden ya da ekranda tıklama yaparak seçebilirsiniz.

İşlemlerinizi tamamladığınızda resimde örnke göstermiş olduğum ibi bir malzeme listesine sahip olabilirsiniz. Modelleriniz için ekstra olarak tanım girerseniz bunlar da tabloya eklenecektir. Malzeme listesini çıktı almak için Ver komutuna tıklıyoruz ve kaydetmek istediğimiz konumu seçiyoruz. Dosyanızı TXT ya da CSV formatında kaydedebilrisiniz.

Malzeme listeniz artık kullanımınıza hazır durumdadır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir