3DEXPERIENCE DraftSight 2023’teki Yenilikler

Merakla beklenen büyük zaman geldi ve 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS 2023 duyuruldu. Bu yılın getirdiği en büyük yeniliklerden birisi de 3DEXPERIENCE DraftSight 2023’ün kullanıma sunulması oldu. Yeni DraftSight sürümü ile birlikte gelen en dikkat çekici 3 yeniliği sizler için derledik. 

Veri Çıkarma Sihirbazı  (Data Extraction Wizard)

Çizimdeki seçili objelerin ve blokların çıkarılması yoluyla manuel sayımı ve tablo verilerinin girilmesini azaltarak zamandan tasarruf edin. 3DEXPERIENCE DraftSight 2023, kritik bilgileri toplamak için çizim dosyalarınızın derinliklerine inmenizi sağlar. Veri Çıkarma Sihirbazını kullanarak, sayılacak blokları belirterek kolayca bir mobilya veya ekipman tablosu oluşturabilirsiniz.

Ancak bu, bloklardan ve niteliklerden daha fazlasıdır. Belki çiziminizde antet bloğunuzu doldurmanıza yardımcı olabilecek veriler vardır veya belki de kendi özel çizim dizin tablonuzu oluşturmak istersiniz. Öyleyse, Veri Çıkarma tam size göre! Ayrıca, ayıklanan verileri Microsoft Excel veya CSV formatında kaydederek verileri kolayca paylaşabilir ve veri tablolarını yeniden kullanarak gelecekteki çizim oluşturma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Yeni EXTRACTDATA komutu, Şerit Menüsündeki Açıklama Ekle sekmesinin Tablolar panelinde bulunabilir. Ve tabii ki, isterseniz bunu Komut Penceresine yazabilirsiniz.

Bağlamsal Şerit Sekmesi (Contextual Ribbon Tab)

Tek bir şerit sekmesinde gruplandırılmış yaygın olarak kullanılan komutlarla çizimleri düzenleyerek Bağlamsal Şeritlerle daha hızlı tasarlayın. Bağlamsal Şeritler ile 3DEXPERIENCE DraftSight 2023‘te mevcut iş akışınız için ihtiyaç duyduğunuz komutlara erişim daha kolay hale getirildi. 

Örneğin, bir Referans dosyası seçerseniz ilgili araçlarıyla birlikte Referans sekmesi otomatik olarak eklenir ve geçerli olarak ayarlanır. Bir Boyuta tıklarsanız, uygun Boyut Şeridi sekmesi eklenir. İş akışınızı daha da verimli hale getirmek için birçok araç, düzenlediğiniz varlığı gerçek zamanlı olarak günceller.

Bağlamsal sekmeler, görevinizi tamamladığınızda şeritten otomatik olarak kaldırılır. Her bağlamsal sekmenin en sağındaki Kapat panelini kullanarak istediğiniz zaman kapatabilir ve komutunuzdan çıkabilirsiniz.

İlişkili Boyutlandırma (Annotation Monitor) 

İlişkili Boyutlandırma aracı, geometriniz değiştiğinde boyutlarınızın da güncellenmesini sağlamanın harika bir yoludur. Ancak bazen bu boyutlar kendi varlıklarından bağımsız hale gelir. Yeni Annotation Monitor özelliği ile ilişkisi kesilen notları kolayca adresleyebilirsiniz.

Ek açıklama denetimi, ilişkilendirilebilirliği olmayan veya ilişkisi kesilmiş ek açıklamaları hızlı bir şekilde belirleme ve bunları Annotation Monitor ile kolayca düzeltme özelliğiyle her zamankinden daha hızlıdır.

Yeni Annotation Monitor özelliğini etkinleştirmek basittir. Durum Çubuğunda yeni bir simge bulacaksınız. Etkinleştirildiğinde, yalnızca simge açık maviye dönüşmekle kalmaz, aynı zamanda etkilenen boyutlarda herhangi bir uyarı simgesi görmeye başlarsınız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir