Bulut Tabanlı SOLIDWORKS’te Yılın En İyi 5 Geliştirmesi

SOLIDWORKS’un bulut tabanlı rolleri, yeni nesil ürün geliştirme anlayışını destekleyerek gelişmeye devam ediyor. Bilineceği üzere roller parametrik tasarımdan ekipler arası iletişime kadar ihtiyacınız olan bütün süreci kapsıyor. Fark katan bulut tabanlı SOLIDWORKS’de ki yılın en iyi 5 geliştirmesine birlikte göz atalım.

Yapay Zeka (AI) Tasarım Asistanı ile Smart Mate

Smart Mate Tasarım Asistanı, iş akışlarınıza göre tasarım rehberliği sunan yerleşik yapay zeka özelliklerini sunar. Bu yapay zeka Montaj ilişkileri kurmak için sürükleyip bırakmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bir bileşeni başka bir bileşenin kenarına yakın bir yere sürüklediğinizde Akıllı Montaj İlişkisi komutu otomatik olarak başlatılır.

 3D Printerlarda Oryantasyon ve Nesting Optimizasyonu

Print3D özelliği, 3D yazıcı yapı plakasında bir dizi parçayı otomatik olarak düzenleme seçeneği sunar. Manuel olarak yapmak zorunda kalmadığınız için zamandan tasarruf edersiniz. Ayrıca montajlarınızın en verimli düzenini elde etmenize yardımcı olur. Bu özellik aynı zamanda malzeme maliyetlerinin düşürülmesine de yardımcı olur.

BOM Tabloları 

Bir malzeme listesi (BOM) oluşturma ve dahil etme yeteneğiyle, tasarımlarınızda daha değerli bilgiler sağlayın. Tutarlı, güncel bilgiler için BOM tablosu değerlerini otomatik olarak doğrudan ENOVIA ile ilişkilendirin.

BOM tablolarınızı, SOLIDWORKS’den bildiğiniz tablolarda olduğu gibi özelleştirebilirsiniz. Parça miktarları, revizyonlar, parça numaraları vb. gibi çok çeşitli bağlantılı montaj özelliklerini bu tablolarla sağlayın.

Otomatik Köşe Kırpma

Doğru, üretime hazır yapı tasarımları oluşturmanın en hızlı yolu 3D Structure Creator! Otomatik Köşe Döşeme özelliği, zaman kazandıran özelliklerden yalnızca biridir. Profil oluşturma sırasında bileşenleri otomatik olarak kırpmanızı sağlar. Böylece bileşenleri oluşturduktan sonra üzerinde değişiklikler yaparak montajlama zahmetinden kurulursunuz. İki parça arasında kolayca yeni elemanlar oluşturun ve köşeleri ve bitiş noktalarını kırpmak için Otomatik Köşe Kırpmalarını Etkinleştir’i işaretleyin.

Seçim Hızlandırıcıları

Bir teğet kenar veya yüz grubu seçmeniz gerekirse, hızlı araç çubuğunda Teğetlik Seç hızlandırıcısını kullanabilirsiniz. Bir kutunun veya dörtlü topun ön yüzünün etrafındaki kenarları seçmeniz gerekirse, bir Köşe Döngüsü hızlandırıcı vardır. Kıvrımlı kenarlar için, bağlam araç çubuğundaki seçim hızlandırıcısını kullanarak bağlantılı kıvrımlı kenarları seçebilirsiniz. Ayrıca, kaydırmalı seçim kıvrımlı kenarlar boyunca devam edecektir.

3DEXPERIENCE platformunun her zaman güncel ve her zaman gelişmektedir. Bulut tabanlı SOLIDWORKS ve platformun güçlü rollerini incelemek için https://3dexperience.armadayazilim.com/ adresini ziyaret edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir