Collaborative Designer for SOLIDWORKS’un Son Yeniliklerini İnceleyin

SOLIDWORKS verilerinizi buluta bağladıysanız size güzel bir haberimiz var! Collaborative Designer for SOLIDWORKS veya 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS’ü kullandığınız için platformunun avantajlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Bugün SOLIDWORKS için Collaborative Designer’daki yeniliklere bakacağız. Yerel önbelleğinizi temizleme ve otomatik adlandırma gibi görevleri hızlandıracak pek çok yenilik sizleri bekliyor. Hazırsanız yeni geliştirmeler, daha yakından inceleyelim.

Dosya Adını Başlığa Kopyalama Özelliği ile Otomatik Adlandırma

En son sürümle birlikte, “MyWork’e Kopyala” adımını yapmanız gerekmediğinden Otomatik adlandırma seçeneğinin daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Auto-naming seçeneği, bir SOLIDWORKS dosyası için otomatik bir ad oluşturur ve adı SOLIDWORKS dosya başlığına uygular. Orijinal dosya adı ise değiştirilmez.

Bu size yalnızca bir adım kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda ad çakışmalarına da yardımcı olur. Bu sayede dosyaların araması kolaylaşır. Aşağıda ele alınan “ 3D DENEYİMİNE Toplu Kaydetme ” özelliği de bu geliştirmeden faydalanacaktır.

Klasör Konumunu Yer İşareti ile Toplu Kaydet

Bu sürümde 3DEXPERIENCE Toplu Kaydet pencereci açıkken bir yer imi seçtiğinizde, alt klasörler de dahil olmak üzere aynı klasör yapısı Yer İşareti Düzenleyicisi’nde korunacaktır. Klasörü 3DEXPERIENCE platformunda arattığınızda, tüm alt klasörleri de göreceksiniz. Böylece artık masaüstünüzde yerel klasör yapınıza başvurmanız gerekmiyor.

3DEXPERIENCE Platformu Görev Bölmesi’nde Yerel Önbellek Gezginize Erişme

Artık yerel önbellek içeriğinizi doğrudan 3DEXPERIENCE platformundaki görev bölmesinden görüntüleyebilirsiniz. Bu özellik, yerel önbelleği yönetmeniz için hızlı bir yol sağlar. Parça, montaj veya teknik resim dosyalarının yönetilmesine olanak tanır. Örneğin, ilgili verileri içeren bir parçayı bulabilirsiniz. Delete from This PC seçeneğini seçerek tek tıklamayla başlık listesinden silebilirsiniz.

Platform Uygulamaları için Sürükle ve Bırak Desteği

Zaman kazandıran başka bir iş akışı geliştirmesi de çoğu kişinin bildiği sürükle bırak özelliği. Ürün Ağacı Tasarım Yöneticisinden bir dosyayı doğrudan platform uygulamalarınıza sürükleyip bırakabilirsiniz.

3DEXPERIENCE Platformunun sürekli olarak geliştirildiği ve güncellemelerle daha fazla verimlilik sunduğunu görüyoruz. Son yayınlanan güncellemelerden haberdar olmak için Armada Blog’u takip etmeye devam edin.

Platform hakkında daha fazla bilgili için https://3dexperience.armadayazilim.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir