Makine Mühendisleri için Faydalı Siteler

Makine mühendisleri için öğrencilik hayatlarından başlayarak, mesleki hayatlarında da faydalı olabilecek pek çok web sitesi bulunuyor. Bunlar arasında en popüler ve en faydalı olanları sizler için derledik. Merak etmeyin, daha önce hiç bir yerde görmediğiniz harika mühendislik sitelerine yer veriyoruz!

Makine Mühendisleri için Faydalı Olacak 6 Web Sitesi

Engineering Toolbox

Bu sitenin tasarımı her ne kadar hoşunuza gitmese de görünüşüne hiç aldırmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü mühendisler için işlevsellik ve verimlilik her şeyden önce gelir. Engineering Toolbox’da pek çok mühendislik hesaplama araçlarına doğrudan ulaşabilirsiniz. 

Engineers Edge

Mühendisler için muhteşem bir web sitesi daha! Engineers Edge, teknik mühendisliğin gerektirdiği hesaplama araçlarına, malzeme bilgisi ve teknik resim bilgilerine sahip. Ayrıca imalat yöntemleri ve makine çalışma prensiplerinin yer aldığı harika videolar da sizleri bekliyor. Engineers Edge’de çok düşük ücretlerle üyelikler alarak daha fazla özel içeriğe de ulaşabilirsiniz.

Matweb

Mühendisler için harika bir materyal bilgi kaynağı diyebiliriz. Metaller, plastikler ve kompozitlere kadar geniş bir malzeme kütüphanesine sahiptir. Matweb herhangi bir materyalin malzeme özelliklerini bulmak için vazgeçilmez ve en doğru kaynak olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada SOLIDWORKS, ANSY, Autodesk gibi güçlü firmalarla da iş birliği yapmasından ne kadar güvenilir olduğunu anlayabilirsiniz.

iMechanica

Mühendislik alanındaki en son gelişmeleri takip edebileceğiniz ve derinlemesine inceleyebileceğiniz bir sitedir. Herkesin okuyabileceği çok farklı alanlarda harika makaleler burada yer alıyor. Muhtemelen yeni başlayanlar için biraz zor görünecektir. Ancak deneyimli mühendisler için muhteşem fikirlerin başlangıç noktası olacağına eminiz.

GRABCAD

Hemen hemen herkes bildiği ve oldukça popüler olan GRABCAD ile başlayalım. GRABCAD geniş parça kütüphanesinin olması yanısıra, bir tasarım platformu diyebiliriz. Hem parçaları olarak görüntüleyebilir, alternatif tasarımlara göz atabilir ve diğer tasarımcılarla iletişime geçebilirsiniz.

AREX Platform

Mühendisler için faydalı web site önerilerimizin sonuncusu AREX Platform! Başta SOLIDWORKS Eğitimleri olmak üzere CAD/CAM eğitimlerine ulaşabileceğiniz harika bir platform. Eğitmenlerin tamamının, SOLIDWORKS tarafından onaylı olması en büyük avantaj diyebiliriz. Ayrıca mühendislik alanlarına özel olarak hazırlanan gruplara katılabilirsiniz. Bu arada traceparts dan bildiğiniz parça kütüphanesi de Arex Platform’da yer alıyor.

Armada yazılım olarak, makine mühendislerinin kendilerini geliştirmesi için pek çok ücretsiz webinar ve eğitimler sunuyoruz. Eğitim takvimimizi takip ederek webinarlarımıza katılabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir